Humanitarni tiket u podne: Željko Jerkov tipuje za mlađe kategorije KK Borac

Vreme čitanja: 5min | pet. 10.07.20. | 09:56

Gimnastičar, fudbaler, ozbiljan teniser, čovek koji je život posvetio košarci očekuje plemeniti dobitak od 159.600 dinara

U rodnom gradu bavio se raznim sportovima. Za Jugoplastiku je igrao čitavu deceniju osvojivši prvenstvo, dva trofeja u kupu i dva evropska Kupa Radivoja Koraća. Sa Skavolinijem, centar Željko Jerkov, osvojio je Kup pobednika kupova. Bio je potpredsednik Jugoplastike kada je klub iz Splita tri puta pokorio Evropu. Čak devet odličja ima sa tadašnjom reprezentacijom od kojih su pet zlatna. Himna se slušala na Olimpijskim igrama u Moskvi, na SP na Filipinima i tri puta u Evropi. Jerkov je svestan da, u ovo vreme, neki klub sa naših prostora teško može ponoviti uspeh Jugoplastike. Nekada su igrači mogli u inostranstvo tek sa punih 30 godina, pa se granica spustila na 28. Takođe, nisu smeli da idu u NBA. Sada odlaze sa osamnaest. Željko smatra da se previše stvari promenilo, da su nekad, uz talenat, igrači bili na okupu više godina. Da su se poznavali u dušu što je sada ređi slučaj.

Danas je legendarni košarkaš MOZZARTOV plemeniti kladilac, a potencijalni dobitak namenjuje za mlađe selekcije KK Borac i to sa razlogom. Jerkov je vojni rok služio u Čačku za koji ga vežu lepe uspomene, puno prijatelja… Imao je mogućnost da trenira u hali kraj Morave sa Željkom Obradovićem, Vladom Androićem i ostalim košarkašima. Seća se da je bio pojačanje za juniore Borca kada su sparingovali prvom timu Čačana. Veliki prijatelj je sa Kićom, Žocom, Vladom, Biskom…Sa Bracom Stefanovićem igrao je tenis na Borčevim terenima pored Morave.

Izabrane vesti

A sada sastavlja dobrotvorni listić koji započinje i zaključuje u Španiji. SOSIJEDAD – GRANADA. Real ima suficit od četiri boda, pobedu pa remi od 1:1. Isto se može konstatovati za goste, samo je remi od 2:2. Sosijedad je slavio na poslednjih pet međusobnih okršaja uz gol razliku 12:2. Oba tima oslabljena ulaze u duel.

“Golovi od dva do četiri”.

Prelazimo u Lisabon, SPORTING – SANTA KLARA. Domaći imaju suficit od 18 bodova i u seriji su od šest pozitivnih ishoda. Poslednji meč okončan je bez golova. Gosti su uknjižili dva minimalna poraza. Čak šest poslednjih duela dobio je Sporting primivši samo dva gola. Istorija je na strani domaćih, 7:2:0, uz najubedljiviju pobedu od 4:0.

“Jedan tim neće dati pogodak na meču”.

GORNJIK – RAKOV je naredni duel na humanitarnom tiketu. Statistika je ujednačena, 1:1:1. Rivali su u plej aut grupi, ali u samom vrhu tabele. Gosti imaju tri boda više, poraz u poslednjem kolu nakon četiri trijumfa. Oslabljeni ulaze u okršaj. Domaći su poraženi u poslednja dva meča.

“U oba poluvremena očekujem minimum po gol”.

Ostrvo kao nova destinacija, FULAM – KARDIF. Fulam ima suficit od devet bodova i tri poslednje pobede. Gosti su ostvarili četiri pozitivna ishoda pa izgubili. U poslednjem međusobnom duelu bilo je nerešeno, 1:1. Istorija međusobnih okršaja je ujednačena, 4:6:4.

“Gol, gol”.

U Madridu zaključujemo plemeniti listić, REAL – ALAVES. Madriđani imaju bolji skor, 15:2:2, najubedljiviju pobedu od 5:0. Bodovi su potrebni obema ekipama, a Real je u nizu od sedam trijumfa. Gosti imaju pet poraza i poslednja dva od Reala. Kraljevski klub oslabljen izlazi na megdan.

“Jedan, iks i više golova u drugom poluvremenu”, zaključuje plemenito tipovanje Jerkov i dodaje: “Košarku sam počeo da treniram nakon osvojene zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Ljubljani. Nakon dve godine bio sam juniorski reprezentativac, a 1973. godine bio sam član seniorske reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Barseloni. Kao dečak sam gledao Krešu Ćosića, a za neku godinu igrao sa njim u reprezentativnom dresu. Pratim šta se dešava u celom svetu, nisam medicinski stručnjak, ali sam užasno zabrinut. Moramo se navići na suživot sa koronom. Još uvek možemo da pratimo sport na televiziji, ali bez publike to nije to. Gubi se na draži jer smo navikli na pune tribine. Borac poštujem, a u Čačku imam puno prijatelja. Trenirao sam sa Željkom Obradovićem i Vladom Androićem. U reprezentaciji sam bio cimer sa Draganom Kićanovićem, delili smo sobu. Sa svima se često čujem, viđam, što mi je izuzetno drago”.

Inače, MOZZART je u akciji “Sto terena za jednu igru” obnovio i svečano otvorio tačno 83. košarkaška terena. U 2019. godini u čast legendarnog Slobodana Pive Ivkovića otvoreno je igralište u Beogradu, a u Kruševcu otvoren je obnovljeni teren za fudbal, košarku i rukomet. U naselju Medaković 2 otvoren je 79. obnovljeni teren koji je, upravo, poneo ime Saše Obradovića. Bili smo i generalni sponzori studentskog sporta na Beogradskom univerzitetu. Mozzart je bio naslovni sponzor KLS – a, sponzor ABA lige, KK Borca… Beting partneri smo KSS – a , FSS – a , FK Crvena zvezda, KK Partizan…U sklopu svog društveno odgovornog poslovanja Mozzart je donirao deset najsavremenijih respiratora za ukupnih 200.000 evra. Izdvojena su sredstva za pomoć bolnicama i penzionerima, po 100.000 evra.

Ukupna donirana suma, u Humanitarnom tiketu u podne, kompanije MOZZART, sada iznosi 15.711.389 dinara. Slavoljub Krnjinac postao je 54. plemeniti kladilac sa dobitkom od preko 100.000 dinara. Ukupno 209. po redu.

Podsećamo na MOZZART – ove plemenite kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima od preko 100.000, 00 dinara.To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić, Milena Pavlović Čučilović, Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Brajs Džouns, Nebojša Vučićević, Darko Tešović, Aleksandar Simetrija Đorđević, Zoran Njeguš, Milan Zelen, Predrag Jeremić, Igor Gluščević i Slavoljub Krnjinac.

Naš 843. poznati gost, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio je humanitarni tiket za fantastičnih 823.600 dinara. Ivica je potencijalni dobitak usmerio ka Udruženju roditelja mališana obolelih od malignih bolesti ZVONČICA.

Obaveštenje važno za Republiku Srpsku! 

Ukoliko “prođe” humanitarni tiket našeg gosta dobitak će biti doniran i za Gradsku organizaciju Crvenog krsta, Banja Luka. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Kvote, na odigrane utakmice, bile su aktuelne u momentu sastavljanja tiketa!

PIŠU: Đurđe MEČANIN i Miloš MILIĆ

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara