"Ismail Beko Fofana"
"Ismail Beko Fofana"

Kod Nikolića u drugom planu, ali za Grobare nema manu: Fofana igrač godine u Partizanu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.12.14. | 11:33

Iznenađujući rezultati ankete na sajtu crno-belih, napadač iz Obale Slonovače potukao Petra Škuletića za više od 2500 glasova

Ismail Beko FofanaNi Petar Škuletić, ni Saša Ilić – najbolji fudbaler Partizana u 2014. godini je Ismail Beko Fofana! Tako su odlučili navijači crno-belih glasanjem u tradicionalnoj anketi na klupskom sajtu, od 12. do 26. decembra. Rezultati su najblaže rečeno neočekivani, jer je napadač iz Obale Slonovače slavio ubedljivo, pridobivši 4.151 glas (53% anketiranih), daleko više od prvog strelca Superlige (1.625 glasova, 21%) i legendarnog kapitena, koji se sa 577 glasova publike (7%) popeo na treće mesto.

U celoj priči najčudnije je to što je bivši napadač Širaka dobio naklonost Grobara za svega 210 minuta provedenih na terenu (sedam proletos, 203 jesenas), mada je uvek uradio nešto korisno za tim, pa je uprkos tako skromnoj minutaži postigao četiri gola. Za navijače, očito, dovoljno da ga lansiraju na podijum.

Izabrane vesti

Izbor Ismaila Beka Fofana za najboljeg fudbalera Parnog valjak u godini na izmaku, ipak, ima pozadinu. Nezadovoljne što je u drugom planu kod Marka Nikolića, koji mu na većini utakmica nije ni ukazivao šansu, pristalice Partizana su se organizovale posredstvom društevnih mreža i pokrenule akciju koja je imala za cilj što više glasova za Fofanu, kako bi se šefu struke skrenula pažnja da, po njihovom mišljenju, tamnoputi špic zaslužuje bolji tretman. Akcija je rezultirala ubedljivim trijumfom momka iz Abidžana, koji će po povratku sa odmora, a pre početka priprema, dobiti tradicionalnu nagradu u vidu klupske plakete i postati četvrti stranac (posle Moreire, Klea i Ivanova) koji je osvajao ovo priznanje.

Prethodni pobednici u Partizanovoj anketi za igrača godine su: Zvonimir Vukić (2002), Igor Duljaj (2003), Simon Vukčević (2004), Albert Nađ (2005), Ivica Kralj (2006), Stevan Jovetić (2007), Almami Moreira (2008), Gabrijel Kleo (2010), Lazar Marković (2011), Ivan Ivanov (2012) i Vladimir Stojković (2013), uz napomenu da 2009. glasanje nije sprovedeno.

Na kraju, ne možemo a da se ne zapitamo: ako su Fofanu do trijumfa pogurali „internet navijači“, šta bi to još u njihovim očima trebalo da uradi Saša Ilić, najveća legenda kluba u poslednje dve decenije, koga Grobari godinama zaobilaze u ovom izboru, pa za dva mandata u crno-belom dresu nijednom nije dobio ovu nagradu?

(FOTO: Starsport)


tagovi

Ismail Beko FofanaFK PartizanPetar ŠkuletićSaša IlićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara