"Slavlje fudbalera Partizana"
"Slavlje fudbalera Partizana"

Parni valjak u petoj brzini putuje za Švajcarsku! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 25.08.13. | 20:51

Fofana i Andrija Živković upisali prve golove u Partizanu, Mitrović se golom u 90. minutu oprostio od Humske. Partizan - Radnički 5:1

Slavlje fudbalera PartizanaPet golova, a "samo" tri boda! Konačno je Parni valjak vozio u petoj brzini i to mu se odmah vratilo na fantastičan način. Najboljom partijom sezone, jednako dopadljivom, ubedljivom i efikasnom, crno-beli su razoružali Radnički 1923, promovisali novog bisera iz škole Andriju Živkovića i u meču upamćenom po dva odbranjena penala i oproštaju Aleksandra Mitrovića od Grobara uhvatili zalet za revanš sa švajcarskim Tunom – 5:1 (2:0)

Jaka kiša koja je u Beogradu počela da pada pola sata pre početka susreta kao da je sprala svu prljavštinu sa dresova crno-belih, nakupljenu tokom prethodnih pet sedmica. Angažovanije, življe, rastrčanije i ubojitije, samo u jednom smeru – napred – bez komplikovanja i zadržavanja lopte, domaćin je najboljom partijom od početka sezone saterao goste pred njihov kazneni prostor i jedina dilema bila je kad će odbrana Kragujevčana popustiti.

Izabrane vesti

Mogao je, a utisak s tribina i morao, Ninoslav Spasić da pokaže na belu tačku posle starta Ognjena Čančarevića nad Jojićem, ali kad već u tom sedmom minutu domaćin nije dobio priliku iz jedanaesterca, prvu narednu je pretvorio u zasluženo vođstvo. Večeras ubedljiv i razigran, najbolji pojedinac na terenu, Nikola Ninković prošpartao je desnom stranom, uputio idealan centaršut na drugu stativu, a tamo Ismail Beko Fofana ispružio nogu i prvencem u dresu Partizana zagrejao publiku neplanirano okupanu provalom oblaka – 1:0.Ismail Beko Fofana

Napadač iz Obale Slonovače imao je i pre i posle vodećeg gola prilike (šut iz okreta iznad prečke i uklizavanje bez efekta), ali je bio  tek drugi najzapaženiji igrač susreta, jer je taj epitet zaslužio Nikola Ninković. Ne samo zbog fantastičnog pasa Milošu Jojiću preko kompletne odbrane Radničkog ili kornera u 35. minutu – njegove druge asistencije – posle kojeg je Vladimir Volkov glavom zakucao loptu u mrežu, već i zbog učinka na poziciji predodređenoj za Sašu Ilića (dejstvovao kao zadnji vezni). Sa mesta centralnog veznog delio je lopte, osmišljavao napade, presecao tuđe i u potpunosti zadovoljio kriterijume Vuka Rašovića, koji je u najavi utakmice rekao da od "Džigija očekuje konkretan doprinos".

Značajnu pomoć u ofanzivnim kreacijama Ninković je imao u vidu večeras pokretljivog i otresitijeg nego obično Filipa Malbašića. Nekoliko dobrih poteza iz prvog poluvremena ostalo je bez nagrade, ali prvi takav u drugom rezultirao je prekršajem Tintora koji je Ninoslav Spasić ovoga puta okarakterisao kao jedanaesterac. Kako je igrao, činilo se da će to biti lagana egzekucija za Ninkovića, međutim, Čančarević je ukrotio udarac Partizanove jedanaestice, koji je tek iz odbitka pogodio cilj – 3:0.

U tom trenutku i definitivno se raspala taktika Radmila Ivančevića bazirana samo na očuvanju svog gola, pa su gosti mogli da krenu i napred. Da su to uradili ranije (za celo prvo poluvreme nisu nijednom zapretili) možda bi utakmica bila interesantnija, ali su se i ovako Crveni đavoli postarali za bar malo dramatike. Najpre je Saša Marković oborio Slavka Marića u šesnaestercu, Bojan Beljić dobio priliku da sa 11 metara smanji prednost, međutim, Vladimir Stojković je još jednom paradom pokazao koliko znači njegov povratak među stative znači šampionu. Odbranio je penal, a kapitulirao tek 180 sekundi kasnije kad je paradom samo ukrasio predivan udarac Slavka Marića sa 30 metara – 1:3.

Do kraja utakmice jedan od najupečatljivijih detalja desio se u 78. minutu, kad je Saša Ilić prilikom zamene kapitensku traku predao – Vladimiru Stojkoviću, mada su jednako značajna i naredna dva. Taj čin izgleda da je motivisao dvojicu rezervista da efketnim golovima razgale malobrojnu publiku, pa je najpre Andrija Živković u debitntskoj utakmici u Humskoj pogodio rašlje, a Aleksandar Mitrović i mrežu i direktno u srce svakog navijača, pošto će za nekoliko dana u njegovim golovima uživati pristalice Anderlehta.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PARTIZAN - RADNIČKI 1923 5:1 (2:0)

Strelci: Fofana u 17, Volkov u 35, Ninković u 51, Andrija Živković u 84, Aleksandar Mitrović u 90. za Partizan, a Marić u 58. minutu za Radnički 1923.

Stadion Partizana;
Gledalaca: 1.000:
Sudija: Ninoslav Spasić (Surdulica)

Žuti kartoni: Jojić, Ilić, Malbašić, Saša Marković, Volkov  (Partizan), Fejsa, Tintor, Stojmirović (Radnički 1923)

Partizan: Stojković – Aksentijević, Obradović, Stanković, Volkov – Marković, Ilić (od 78. Đemba Đemba) – Malbašić, Ninković (od 66. Andrija Živković), Jojić – Fofana (od 71. Mitrović). Trener: Vuk Rašović;

Radnički 1923: Čančarević – S. Petrović, Tintor, Otašević, Fejsa (od 84. P. Pavlović) – I. Petrović, Nedović (od 46. Petronijević) – Marić (od 74. Porkari), Beljić, Stojmirović – Spalević. Trener: Radmilo Ivančević.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Aleksandar MitrovićAndrija ŽivkovićIsmail Beko FofanaFK PartizanRadnički KragujevacSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara