""
""

Traži se klub za Marka Šćepovića

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.02.15. | 17:56

Novi trener španskog kluba potvrdio da se radi na pronalaženju angažmana za srpskog napadača koji je došao pre šest meseci kao pozajmljen igrač Olimpijakosa

Posle samo šest meseci izgleda da je došao kraj avanaturi Marka Šćepovića u Majorki. Srbin je na izlaznim vratima kluba sa jednog od najlepših ostrva Mediterana. Novi trener Majorke je potvrdio da se radi na Šćepovićevom transferu.
„Pričao sam sa Šćepovićem. Traži se klub za njega i za izlaz iz ove situacije. Ali ako se to ne3 desi, ostaće u Majorki i neće imati ni bolji, ni lošiji tertamn od ostalih igrača. već sam mu rekao šta očekujem od njega i kakve su mu šanse“, istakao je Migel Soler, koji je pre nekoliko dana promovisan u novog trenera Majorke.

Izabrane vesti

Marko Šćepović je letos došao u Majorku kao pozajmljen igrač Olimpijakosa i veliko pojačanje. Klub sa Baleara je tada doživeo velike promene, pošto je gazda kluba postao njihov bivši golman Izraelac Dudu Auate. Njegova prva odluka po preuzimanju kluba je bila da smeni sa trenerske funkcije Migela Solera koji je na nju postavljen tek mesec dana ranije i dovede Valerija Karpina. Lokalni mediji su tada otkrili da će se Auate tokom gazdovanja u klubu oslanjati na pomoć prijatelja Falija Ramadanija koji ima nezvaničnu funkciju „savetnika“. Inače, Ramadani već tri godine poseduje kuću na Majorki i čest je gost ovog prelepog ostrva.

Pod uticajem savetnika, Auate se prošlog leta odlučio za dovođenje Marka Šćepovića, Nikole Gulana i Filipa Markovića, klijenata Ramadanijeve agencije LIAN Sports. Šćepović se najbolje pokazao od srpskog trilinga pošto je na 14 prvenstvenih mečeva postigao šest golova i postao je prvi strelac ekipe. Majorki nije išlo na početku jer je u uvodnih sedam kola osvojila samo dva boda, ali je tada krenula serija odličnih rezultata uglavnom zahvaljujući Šćepovićevim golovima.

Ipak, sredinom decembra je došlo do problema na realciji Karpin - Šćepović zbog čega je ruski stručnjak kaznio srpskog napadača koji od tada nije bio u konkurenciji za tim Majorke. Usledila je serija loših rezultat i Karpin je smenjen, a na njegovo mesto je doveden Migel Soler, inače igračka legenda kluba.

Ipak, ni dolaskom Solera se nije promenio Šćepovićev status i doneta je odluka da se u interesu obe strane pronađe novi klub za srpskog napadača. S obzirom da je Šćepović u Majorki trenutno kao pozajmljen igrač Olimpijakosa, prvo mora biti raskinut ugovor o pozajmici da bi on mogao da nađe novi klub. Najrealnija je varijanta da ga Olimpijakos negde opet pozajmi, s obzirom da Grci ne računaju na njega. Pošto je tokom sezone igrao samo za jedan klub, Šćepović formalno nema prepreke da promeni sredinu.

Ali, problem je činjenica da je je prelazni rok završen u većini ozbiljnih fudbalskih liga u Evropi. U igri ostaju Rusija i Ukrajina gde pijaca traje još dve nedelje, kao i manje atraktivne sredine poput Rumunije, Poljske ili Kazahstana. Prelazni rok traje i u Kini i Kataru, ali je malo verovatno da Šćepović razmišlja u tom pravcu, tako da bi uskoro mogli da ga vidimo u nekom ruskom klubu. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

ŠpanijaPrimeraMigel SolerMarko ŠćepovićMajorkaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara