"Petar Mićin"
"Petar Mićin"

Veleobrt u životu Čukinog talenta: Pre šest meseci sa Zvezdom u Srpskoj ligi, sada protiv Zvezde u eliti

Vreme čitanja: 4min | uto. 28.11.17. | 08:29

Petar Mićin nagovestio veliki potencijal u derbiju 18. kola Superlige

Petar MićinSava Radić na desnom beku, na jednom krilu Nemanja Milojević na jednom krilu, a na drugom Petar Mićin. S tim da je ovaj poslednji sav svoj raskošni talenat u duelu sa Crvenom zvezdom pokazao igrajući više u sredini terena, a ne uz aut liniju. Bilo kako, jedan od trojice Čukinih prvotimaca iz klase 1998. zaista je ostavio fenomenalan utisak u 18. kolu Srbije. A ostao je i utisak da Brđani nisu zaslužili da ostanu bez makar i tog jednog boda.
"Bili smo bolji u prvom poluvremenu, imali smo bolje šanse. Zvezda je imala posed i ništa konkretno napred. Šta se desilo u drugom poluvremenu ne umem da objasnim. Zvezda se digla, stisli su nas, da ne pričam dalje, jer o suđenju baš i ne bih", kaže za MOZZART Sport 19-godišnji Mićin.

Mudre reči, jer nije na njemu ni da se uvlači u rastuću polemiku oko suđenja na Banovom brdu. Ali za onaj jedan detalj smo morali: da li je bio kazneni udarac za Čukarički u tom 57. minutu kada je Srđan Babić zaustavio Mićina?
"Znate kako, svako vidi šta želi da vidi. A i ja sam pogledao snimak iz onog drugog ugla, od napred. I vidi se da tu ima kontakta, nogom dole. Sad da li neko misli da to nije dovoljno za penal? Stvarno neću da ulazim u te priče".

Izabrane vesti

Možda bi sve bilo drugačije da je Mićin postupio malo iskusnije i brže se sručio na zemlju?
"A-ha-ha. Moguće Ima sigurno i do iskustva u ovakvim situacijama. Ali ne volim ti ja ta foliranja", smeje se Mićin.

Ali da pređemo na neke veselije teme. Bez obzira na krajnji ishod, Mićin je u prvom poluvremenu skrenuo pažnju javnosti na sebe. U skokovima je gazio teren, delio pasove i levo i desno, dugim nogama bežao čuvarima u crveno-belim dresovima. Bilo je trenutaka u kojima se nije znalo na kojoj poziciji igra. Jer bilo ga je - svuda.
"Dobro je bilo, ali nisam to sam ja, već cela ekipa. Zadovoljan sam. Inače igram više po krilu, najviše sam bar tu vremena proveo, ali juče sam igrao prednjeg veznog. Znate i kako stojimo sa špicevima, da smo zbog povrede Mudrinskog bez pravog rešenja tu, pa se često i mi vezisti rotiramo kao najistureniji u napadu".

Petar Mićin

Taktika Nenada Lalatovića. Koji ima nešto zajedničko sa Mićinom. Obojica su na Banovo brdo stigli iz Vojvodine. I nijedan ni drugi nisu Novi Sad napustili onako kako su se nadali. Još tokom utakmcioe sa Zvezdom direktor Sindikata profesionalnih fudbalera Mirko Poledica na Tviteru je javnosti otkrio da je Mićin iz Voše otišao zato što je prethodno rukovodstvo Voše, na čelu sa "dva lažna fudbalska radnika Vukovićem i Mijićem", mladom fudbaleru dugovalo nekoliko stipendijskih rata od po 100 evra i da su zbog siće ostali bez pravog bisera.
"Dobro, nije baš nekoliko, dugovali su mi godinu dana mislim. Ali nisu tu pare bile presudne. Mislim da su i neki ljudi tamo možda smatrali da ja nisam za Vošu. Pa kad sam video da neću da igram, otišao sam".

U Čuki je pronašao sreću. Sada je redovan na superligaškoj sceni. Crvena zvezda je samo poslužila kao odskočna daska. Da se izdvoji i celokupnoj fudbalskoj javnosti dozvoli da ga vide. Jer nažalost, u Srbiji te vide maltene samo na utakmicama beogradskih večitih rivala. Ostali su u senci. Mićin više nije. Pa se pitamo: da li mu je Crvena zvezda možda sudina?

Zanimljivo je naime to što je Mićin već igrao za jednu Zvezdu. Takođe crvenu. Ali iz novosadskog, Vidovdanskog naselja. U Srpskoj ligi, grupa Vojvodina.
"A-ha-ha. I to pre samo šest meseci, jer sam tada bio na dvojnoj registraciji iz Vojvodine. Baš sam pričao sa drugarima pre ovu sad utakmicu. Pre šest meseci u Crvenoj zvezdi u Srpskoj ligi, sad protiv prave Zvezde u Superligi. Brzo se sve izdešavalo, ali moram da kažem da je na kraju dobro ispalo", smeje se Mićin.

MOZZART KVOTE
(2,65) Mladost Lučani (2,95) Čukarički (2,75)

Još jedna veza sa crveno-belima, Mićina je u Beograd doveo Leo Lerinc, nekadašnja vedeta Zvezde. I Voše naravno. Sa svojih  skoro 190 centimetara podseća malo Mićin na Lea. Obojica su bili visoki, umeli lopte.
"A-ha-ha. I on mi četo kaže da kad gleda mene vidi sebe iz mladosti. Daje i druge savete, pomaže".

A da li su menadžer i Mićin kao i mnogi mladi igrači već razmišljali o tome gde bi dalje? Jer ako ovako nastavi neće dugo proći pre no što će na Čukinu adresu stići ponude drugih klubova.
"Trenutno, ni ne razmišljam o tome. Super mi je ovde, srećam sam, a ako ponude i dođu ima ko u klubu da razmišlja o tome. Meni se nigde ne žuri", kaže Mićin.

Što će reći, biće prilika da ga se nagledate ako već do sada niste.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

ČukaričkiSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara