Komentari na vest

Strašni Magnus! Karlsen ponovo odbranio titulu prvaka sveta, smrvio je Nepa

f

franjo24041902Gost

pre preko 2 godine

Ian je sam sebe pobedio svojim greskama! koga interesuje sah nek ide na:chessgames.com,chess.com,chess24.com,365chess.com ...
M

Magnus

pre preko 2 godine

Karlsen je stockfish od krvi i mesa
J

Jupol

pre preko 2 godine

Ni jednu partiju niste preneli, samo najavu pred prvi mec i sada na kraju. Mozete malo vise prostora da posvetite sahu, narocito kad su ovakvi mecevi u pitanju, kao i veliki turniri. Pri tom imate novinara koji, reklo bi se, dobro poznaje sah. Pozdrav.
M

Magelan

pre preko 2 godine

Imate na više mesta analizirane partije na youtube. Novinar nije loš, ali ne vidim poentu da se napiše da je Nepo Jevrejin. Inače, mislim i da nije. Ali, to je krajnje nebitno i neumesno. Slažem se da je sramota koliko malo mediji daju prostora šahu.
M

Magelan

pre preko 2 godine

Biće zanimljivo videti na koga će Rusi staviti sve. Posle Karjakina i Nepa očekujem na Esipenka. Ili možda ponovo Karjakina, vernog Putinovog vojnika koji će dogodine igrati na turniru kandidata. Firuzja nema šanse još uvek protiv Magnusa, Nakamuru ne treba ni pominjati. Šanse na turniru kandidata imaju Karuana, Vašje-Lagrav i Firuzja, a ja bih voleo da igra i Ding. Duda je u opasnom naletu i lako može postati izazivač. Očekujem Esipenka u vrhu turnira kandidata 2024, a nadam se već 2022.
M

M17

pre preko 2 godine

Firuza je jos neiskusan, tesko da ce u prvom ucescu osvojiti Candidates turnir. Karuana i Ding su favoriti, mozda i Nakamura ako se kvalifukuje preko Grand Prija (koji se odrzava u Berlinu i Beogradu).
G

Gost4

pre preko 2 godine

Kakav crni Nakamura, on nije toliko dobar u classic sahu vec je dobar u rapidu i blitzu
M

M17

pre preko 2 godine

Rekoh "mozda", nije igrao classical 2 godine, dominira u kracim vremenskim kontrolama, ima dovoljno iskustva (2 ucesca na Candidates turniru)... Mislim da jos nije rekao svoje.
R

Rutinski

pre preko 2 godine

previse lagano je ovo Magnus dobio. Nepo potonuo posle duge seste partije... Slomilo ga to, nije se oporavio do kraja