Aleks Bouven (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Aleks Bouven (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Crno-beli se mučili sa davljenikom: Partizan "sažvakao" žilavi Solaris

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.03.22. | 19:55

Lazar Vićković pokrenuo Beograđane, a Stefan Mitrović dokrajčio Šibenčane - 10:6

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Kragujevca)

Čitave sezone Partizan igra od sjaja do očaja i nazad, nije od toga odstupio ni u Kragujevcu. Pomrsili su crno-beli konce Radničkom, naneli su poraz šampionu i dokazali da poseduju kvalitet i da mogu da se nose sa najjačim timovima na Jadranu, ali koliko sutradan isplivala je i ona tamna strana. Oscilira sedmostruki evropski šampion, teško mu polazi za rukom da poveže dva dobra izdanja, pa se poprilično namučio da “sažvaće” žilavi Solaris - 10:6 (2:2, 2:1, 3:0, 3:3).

Izabrane vesti

Šibenčani su dobili krila, remi kotorskog Primorca i Šapca bio je baš po njihovoj meri. Osmehnuo im se opstanak - istina, još ga nisu osigurali, ali imaju velike šanse posle pomenutog ishoda - i demonstrirali su da ne moraju isključivo da budu topovsko meso, već da mogu da budu i trn u oku. Kao i na većini utakmica u Šumadiji treći kvartal bio je ključan, napravio je Partizan razliku, popustio je stisak Solarisa i Miloš Korolija mogao je lakše da diše. A, tek će imati štošta da kaže svojim momcima.

Ponovo je Partizan igrao bez kapitena Milana Aleksića, u sastavu nije bio ni Filip Radojević, ali to ne sme i ne može biti opravdanje crno-belih. Odigrali su ispod nivoa, donosili su pogrešne odluke u napadu i odbrani - bilo ih je sijaset na obe strane bazena - i često bili bez ikakvog rešenja. Da su naleteli na iole kvalitetniji tim i prikazali ovako bledu partiju - mirili bi se sa porazom.

Posle pogodaka centra Nemanje Vica i Nikole Kojića, heroja u trijumfu nad kragujevačkim Radničkim, zaribao je Parni valjak. Ogromnu, ali ne i nepopravljivu štetu, napravio je crno-belima Antun Goreta. Dominirao je Goreta u bazenu protiv Šapca, a dobru igru prelio je i na meč sa Partizanom. Srljali su Korolijini izabranici, klizala je lopta sa ruke Lovre Milošu, promašivao je Lazar Vićković... Ali, uspeo je Vićković i da se iskupi.

Lazar Vićković je pokrenuo beogradski klub sa dva gola u drugom periodu. Lobovao je golmana Šibenčana, a potom je realizovao peterac koji je izborio Lovre Miloš. Dodao je Partizan gas u nastavku, naanizali su crno-beli tri gola, a otpor Solarisa definitivno je slomio Stefan Mitrović. Utakmica na mali broj golova otvorila se u poslednjoj deonici, razmahali su se šuteri obe ekipe i postigli nekoliko spektakularnih golova do kraja.

TREĆI TURNIR REGIONALNE LIGE 

RASPORED ZAGREB 

3. mart

Crvena zvezda - Jadran HN 9:11

Jadran ST - Budva 17:7

Mladost - Mornar 11:7

4. mart

Jadran HN - Jadran ST 6:11

Mornar - Budva 6:6

Novi Beograd - Crvena zvezda 15:11

5. mart

Jadran HN - Mornar 14:8

Mladost - Crvena zvezda 8:9

20.40: Jadran ST - Novi Beograd 

6. mart

10.00: Budva - Crvena zvezda

11.50: Jadran ST - Mladost

13.40: Mornar - Novi Beograd 

RASPORED KRAGUJEVAC 

4. mart

Jug - Primorac 12:9

Radnički - Partizan 10:12

Šabac - Solaris 8:12

5. mart

Šabac - Primorac 8:8

Partizan - Solaris 10:6

20.40: Radnički - Jug

6. mart

17.00: Primorac - Partizan

18.50: Solaris - Jug

20.40: Radnički - Šabac



tagovi

VK PartizanVK Crvena zvezdaVK Mladost ZagrebRegionalna vaterpolo ligaRegionalna liga u vaterpoluvaterpolo Srbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara