Gregor Ocvirk i Uroš Kojadinović (©Starsport)
Gregor Ocvirk i Uroš Kojadinović (©Starsport)

Derbi na Slanoj bari: Voša sve jača, ima dužu klupu, poletni Partizan je hit šampionata

Vreme čitanja: 4min | sub. 19.11.22. | 09:54

Arkus Superliga Srbije: Crno-beli stižu danas (18.00, RTS 2) u Novi Sad kod devetostrukog uzastopnog šampiona. Oba tima u odličnoj formi. Miljan Pušica prvi put na terenu ove sezone za Lale. Metaloplastika na iskušenju u Leskovcu, Dinamo favorit protiv Radničkog

Zahuktava se rukometna Arkus Superliga Srbije. Metaloplastika je i dalje lider, ali je prošle nedelje izgubila prvi bod u prvenstvu, na svom terenu od Dinama (32:32). Vojvodina i Partizan dišu za vratom Šapčanima, u vrhu su i Pančevci, kao i kragujevački Radnički, dok je u borbi za plej-of i Crvena zvezda koja je u prvom meču devetog kola dobila Topličanin u Prokuplju sa 32:29.

Na trećini šampionata jasno je da će ovih šest ekipa da se bore za četiri mesta u maju, kada kreće plej-of, a ostalih osam timova su daleko iza i boriće se za opstanak. Ispadaju čak četiri ekipe, pa se očekuje uzbudljivih preostalih 18 kola.

Izabrane vesti

Derbi dana igra se u Novom Sadu, devetostruki uzastopni šampion Srbije dočekuje poletni, razigrani Partizan. Utakmica je na programu od 18 časova u dvorani na Slanoj bari, uz direktan prenos na RTS 2. Crno-beli su najprijatnije iznenađenje šampionata. Najmlađi tim u ligi letos je ostao bez nekoliko iskusnijih igrača, roster su popunili klinci iz drugog tima. Trener Dario Krželj ima malu rotaciju, pogotovo na bekovskim pozicijama. Stefan Petrić, Nikola Zečević i Uroš Kojadinović igraju fantastično ove sezone, nose crno-bele, dok na golu blista jedan od najboljh golmana u ligi Andrej Trnavac. Ako ovaj kvartet bude na svom nivou, mogli bi Lale da imaju problema, mada i dalje tim Borisa Rojevića ostaje favorit na ovom meču, ali i za jubilarnu 10. vezanu krunu.

Vojvodina se u hodu pojačavala. Iz dana u dan, iz meč u meč, igra sve bolje. Rojevića može da raduje ulazak u formu novajlija, desnih bekova, potencijalnog srpskog reprezentativca Milana Milića i hrvatskog internacionalca Marina Bunete, uz sve boljeg povratnika u tim, Slovenca Gregora Ocvirka. Veliko pojačanje za Novosađane je povratak na Slanu baru nekadašnjeg reprezentativca Srbije, Miljana Pušice.

18.00: (1,75) Magdeburg (8,00) Kil (2,45)

On se pre dve nedelje pridružio timu, a prethodne dve godine je imao velikih problema s povredom kolena koja ga je više od godinu dana odvojila od terena. Posle isteka ugovora sa bundesligašem Mindenom proteklog leta (pre toga nosio dres poljske Visle Plock), bio je bez kluba. Letos je bio na meti Crvene zvezde i pančevačkog Dinama, ali je odlučio da se vrati u klub za koji je igrao dve godine, od 2012. i 2014. i osvojio dve titule šampiona Srbije. Iako je dugo bez utakmica, defanzivni specijalista biće od veliike pomoći odbrani šampiona. Činiće tandem u središnjem delu defanzive sa kapitenom Miljanom Vukovljakom.

Duža kluba je velika prednost Lala. Na svakolj poziciji, Rojević ima po dvojicu kvalitetnih igrača, šampiona igra sa 14, 15 igrača u rotaciji, dok s druge strane Dario Krželj ima golobrade klince na klupi, pa uglavnom igraju osmorica, devetorica…

Vojvodina ima šest vezanih pobeda u svim takmičenjima, a Partizan pet. Jedini poraz u šampionatau novosadski crveno-beli su ostvarili u Pančevu protiv Dinama, dok su crno-beli poklekli od Metaloplastike na Banjici. Čak 11 vezanih utakmica rukometaši Vojviodien su rešili u svoju korist protiv Partizana. Crno-beli su poslednj put dobili Novosađane na Banjici krajem septembra 2016. godine. Prošle sezone, Lale su na Slanoj bari slavile sa 28:24, dok je u Beogradu bilo 25:23. U Novom Sadu je briljirao Gregor Ocvirk sa 11 golova. Posle poraza od Zagreba na svom terenu polovinom avgusta u četvrtfinalu SEHA lige, Vojvodina je pet puta igrala na svom terenu i svaki put je slavila sa 10+ razlike (Proleter, Obilić, Radnički, Rudar Kostolac i italijanski Briksen u drugom kolu EHF kupa).

Vojvodina na poslednjim mečevima konačno ima veću podršku s tribina. Najvatreniji navijači Lala, popularna Firma, vratila se na Slanu baru, pa se očekuju dobra atmosfera na Klisi.

Zanimljivo će biti u Pančevu, gde Dinamo dočekuje Radnički (18.00). Tim Nenada Kraljevskog je takođe u naletu. Danilo Radović igra fantastično, lider je ekipa, postiže presudne golove, pa bi Kragujevčani trebalo da polože oružje u gradu na Tamišu. Lider Metaloplastika ima vruće gostovanje u Leskovcu protiv Dubočice (19.00). Dvorana u gradu na jugu Srbije je najbolje popunjena u Arkus ligi, pa Šapčanina neće biti lako. Tm Vladana Matića je kvalitetniji, ali Leskovčani uz huk s tribina igraju mnogo bolje.

Sve utakmice Superlige Srbije možete da gledate UŽIVO na sajtu Arkus lige.

ARKUS SUPERLIGA SRBIJE - 9. KOLO

Petak

Topličanin - Crvena zvezda 29:32 (12:18)

Subota

18.00: Obilić - Jugović

18.00: Dinamo Pančevo - Radnički Kragujevac

18.00: Proleter Zrenjanin - Šamot

18.00: Vojvodina - Partizan

19.00: Kikinda - Rudar Kostolac

19.00: Dubočica - Metaloplastika



tagovi

RK VojvodinaRK PartizanARKUS ligaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara