Sander Sagosen (©Reuters)
Sander Sagosen (©Reuters)

Sagosen mora na novu operaciju, Norvežani bez najboljeg na Svetskom prvenstvu

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.07.22. | 02:30

As Kila mora opet „pod nož“ i izvesno propušta šampionat u Poljskoj i Švedskoj narednog januara

Loše vesti za Norvešku. Loše vesti za rukomet. Najbolji igrač današnjice Sander Sagosen mora opet na operaciju.

Posle teške povrede zgloba početkom juna u duelu Bundeslige sa Hamburgom, rukometaš Kila, od naredne godine Kosltada, podvrgnut je operaciji. Iz redove nemačkog vicešampiona su saopštili da je hirurški zahvat bio uspešan, ali stvari su se iskomplikovale.

Izabrane vesti

Fizioterapeut reprezentacije Norveške Harald Markusen potvrdio je za portal tv2.no da operativni zahvat nije uspeo i da će Sagosen opet morati „pod nož“.

Sander se vratio kući posle operacije, ali posle rutinskog pregleda koji radimo posle ovakvih zahvata, snimak je pokazao da položaj skočnog zgloba nije optimalan. To zahteva da operacija ponovo bude urađena“, rekao je Markusen.

On je potvrdio da će danas ili sutra da bude novi zahvat. Sagosen je uznemiren najnovijim vestima. Prošle nedelje se oženio. Umesto na medeni mesec, moraće opet u bolnici. Na venčanju je hodao uz pomoć štaka. Sjajni bek se nadao da će biti spreman za Svetsko prvenstvo u januaru u Poljskoj i Švedskoj, ali sada je to nemoguća misija.

Jedno je operacija, ali on mora da nastavi da igra rukomet. Sander je borac i čini sve što može da se oporavi, ali ovo je teško promenti. Bilo je bolno i tužno. Sada je sve teže“, rekao je rukometni stručnjak Bent Svele i dodaje:

"Držim pesnice da se Sagosen oporavi na vreme i doprinese Norveškoj. Rukomet sa ili bez Sandera su dva različita sporta. Mnogo toga ukazuje da će Svetsko prvenstvo biti Sagosena. Odsustvo naše najveće zvezde sigurno ćemo osetiti“.

Markusen smatra da je teško prognozirati kada će as Kila moći na teren. Prvobitne prognoze bile su šest do osam meseci.

Biće spekulacija. Zavisi od toga kada je fraktura zarasla i kakav je položaj zgloba. Do januara će prelom biti zaceljen, ali zglob zahteva oporavak, pripremu. Sagosen mora da ima dobru pokretljivost i da vrati mišiće“, istakao je Markusen.

Podsetimo, Norveška je rival Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje startuje u oktobru ove godine, a gotovo sigurno Vikinzi će biti i protivnik Orlova u drugoj fazi Svetskog prvenstva u Katovicama. Srbija je u Grupi E sa Nemačkom, Katarom i petoplasiranom selekcijom sa šampionata Afrike, dok su Norvežani u Grupi F biti sa Makedonijom, Holandijom i Argentinom. Po tri najbolje selekcije iz ovih grupa obrazuju novu iz koje će dve najbolje da se plasiraju u četvrtfinale SP.

Norveška je bila srebrna na Svetskom prvenstvu 2019. godine, a posle toga Sander Sagosen i kompanija nisu uspeli da dođe do medalje na velikim takmičenjima. Vikinzi su dobili i novog selektora. Umesto Kristijana Berga koji je preuzeo ambiciozni Kolstad, na klupi će sedeti Jonas Vile.


tagovi

Sander SagosenRukometna reprezentacija NorveškeSvetsko prvenstvo u rukometuRK Kil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara