©Star Sport
©Star Sport

Utakmica za Ginisa u srpskom rukometu: Dali gol za poluvreme, i to iz sedmerca!

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.02.23. | 23:13

Rudar iz Kostolca u Aranđelovcu primio prvi gol u 13. minutu, ali je u nastavku samo jednom pogodio protivničku mrežu, a konačnih 18:13 postavljeno još u 51. minutu meča

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Srpski klupski rukomet i ARKUS liga ovog ponedeljka su dospeli u žižu javnosti, nažalost ne zbog afirmativnih vesti. Danas jedno saopštenje rukovodstva lige, a večeras utakmica za Ginisa, koja je zatvorila 15. kolo domaćeg šampionata.

Izabrane vesti

Šamot je u Aranđelovcu pobedio Rudar iz Kostolca sa 18:13 i već sam taj rezultat, koji asocira na utakmice igrane pre nekoliko decenija, jer danas se, u vrhunskom rukometu, toliko golova postigne u proseku za nepuno poluvreme, privlači pažnju. Ali kada dodamo da su gosti na poluvremenu vodili sa 12:8, onda postaje jasno koliko su nesvakidašnji meč odigrale dve poslednjeplasirane ekipe na tabeli.

Ekipa Rudara je za čitavo drugo poluvreme postigla samo jedan gol, a čak i njega iz sedmerca, u 49. minutu meča! Tačno je, domaćin je zaigrao zaista čvrsto u odbrani, briljirao je na golu Marko Mrdović, juniorski reprezentativac, osvajač bronze na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu, ali napadački učinak ekipe iz Kostolca u ovom periodu meča ući će u anale ne samo domaćeg rukometnog prvenstva.

Da stvar bude još zanimljivija, Šamot je prvi gol na utakmici postigao tek na isteku 13. minuta meča, kada je Rudar vodio sa 5:0, a kasnije u prvom poluvremenu imao i šest golova prednosti. I još jedan detalj: konačan rezultat (18:13) postavljen je na isteku 51. minuta. U poslednjih devet, ni jedni ni drugi nisu pronašli put do protivničkog gola. Ovaj meč, inače, prenosila je TV Arena sport, tako da je šira javnost mogla da vidi po mnogo čemu istorijsku utakmicu, ali ne baš propagandu ovog nekada trofejnog sporta kod nas.

Po tri gola u pobedničkom timu postigli su Zmajević, Leković i Mrda, najefikasniji akter meča bio je Miloš Milošević iz Rudara sa četiri pogotka. Šamot je sada pretposlednji sa šest bodova, Rudar je ostao na začelju sa četiri boda. Na tabeli vodi Vojvodina (28), ispred Metaloplastike (26), Partizana i Dinama (po 24).

SUPERLIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠE - 15. KOLO

Utorak

Vojvodina - Kikinda 39:26 (18:12)

Sreda

Dubočica - Dinamo Pančevo 27:25 (15:5)

Subota

Crvena zvezda - Radnički Kragujevac 29:27 (14:12)

Partizan - Jugović 40:31 (19:16)

Proleter - Metaloplastika 28:32 (16:19)

Topličanin - Obilić 29:25 (13:12)

Ponedeljak

Šamot - Rudar Kostolac 18:13 (8:12)



tagovi

RK ŠamotRudar Kostolac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara