Detalj sa prvog meča Vojvodine i Metaloplastike na Slanoj bari (©srl.rs)
Detalj sa prvog meča Vojvodine i Metaloplastike na Slanoj bari (©srl.rs)

Bitka za pol-poziciju: Metaloplastika juri nemoguće, +5 protiv šampiona

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.02.24. | 09:50

Super rukometna liga Srbije: Veliki derbi domaćeg šampionata danas (18.30) u Šapcu, timu Vladana Matića stiže Vojvodina

U senci izbora novog selektora Srbije Boris Rojevića i direktora reprezentacije Marka Vujina, koji bi u četvrtak trebalo da dobiju četvorogodišnji mandat na sednici Upravnom odboru Rukometnog Saveza, danas se igra kompletno 17. kolo Super rukometne lige Srbije.

Šabac je u epicentru, danas (18.30, Arena Sport 4) se igra vekliki derbi u dvorani Zorka, Metaloplastika – Vojvodina, koji će verovatno da odluči o prvom mestu pred plej-of. Lale imaju dva boda više, dok tim Vladana Matića je jedini poraz doživeo jesenas u Slanoj Bari (23:27).

Izabrane vesti

Metaloplastika ima mnogo teži raspored do kraja ligaškog dela šampionata od Vojvodine, koja realno nema gde da izgubi bodove do kraja sezone jer je pregrmela duele sa Partizanom i Dinamom iz Pančeva, ekipa koje će izvesno i ove sezone da igra u plej-ofu za šampiona.

18.30: (4,40) Metaloplastika (9,00) Vojvodina (1,30)

Ako želi da se umeša za pol-poziciju i prednost domaćeg terena u doigravanju za šampiona, Metaloplstika mora da dobije Novosađane sa više od četiri gola razlike. Timu Borisa Rojevića derbi šampionata dolazi u nezgodnom trenutku, između dve utakmice sa moćnim Flensburgom. Pre čeitiri dana u Novom Sadu bilo je 36:26 za nemački tim, a već u utorak je revanš na Baltiku u pretposlednjem meču druge faze Lige Evrope.

Voša će u Šapcu da bude i dalje bez povređenih Vukašina Vorkapića, Stefana Dodića i kapitena Miljana Vukovljaka, uz duže vreme povređenog Milana Milića.

Metaloplastika je prošle nedelje eliminisana iz osmine finala EHF kupa posle dvostrukog poraza od islandskog Valura. Do kraja šampionata, Šapčane očekuju dueli u gostima protiv Partizana, Crvene zvezde i u poslednjem kolu u Pančevu protiv Dinama.

Jedna od perjanica Metaloplastike, iskusni golman Darko Arsić, ulogu favorita prepušta Novosađanima.

Svesni smo snage i kvaliteta protivnika. Šampion Srbije dolazi u Šabac kao apsolutni favorit cele Super rukometne lige. Naravno nećemo u meč ući podignutih ruku, moramo dati svoj maksimum i boriti se do poslednje sekunde. Ne možemo da obećamo pobedu, jer zna se protiv koga igramo i šta Vojvodina znači u srpskom rukometu ovoga trenutka, ali obećavamo da ćemo dati sve od sebe kako bi ostavili što bolji utisak na terenu. Nadamo se da će dvorana biti ispunjena i da će navijači moći da uživaju u pravom i dobrom rukometnom meču”, izjavio je kapiten Metaloplastike za zvaničan sajt kluba.

18.30: (1,10) Partizan (14,0) Radnički Kragujevac (9,00)

Ulaz u dvoranu Zorka je slobodan, pa se očekuje pune tribine šabačke dvorane.

U ostalim mečevima 17. kola, Partizan i Dinamo su favoriti protiv kragujevačkog Radničkog i Jugovića. Ova dva kluba se bore za treće mesto pred plej-of.

Sve utakmice 17. kola možete da gledate na You Tube kanalu Super rukometne lige Srbije.

SUPER RUKOMETNA LIGA – 17. KOLO

Subota

18.00: Dubočica – Vranje

18.00: Proleter – Obilić

18.00: Ub – Crvena zvezda

18.30: (4,40) Metaloplastika (9,00) Vojvodina (1,30)

18.30: (1,10) Partizan (14,0) Radnički Kragujevac (9,00)

19.00: Jugović – Dinamo Pančevo



tagovi

RK VojvodinaRukometna superligaMetaloplastika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara