(© Halkbank)
(© Halkbank)

Doneo im je dve titule, napašće još jednu: Boba Kovač na šalteru Halkbanka

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.05.23. | 14:34

Ozvaničen dolazak srpskog trenera u Ankaru, čeka se pojačanje za platu od 700.000 evra

Jedan Srbin je napustio Tursku, drugi došao. Ruku na srce, nisu iste kategorije, jer je Zoran Terzić vodio dame Fenerbahčea (i to uspešno, do šampionskog naslova), ali na "užoj" teritoriji nekadašnjeg Otomanskog carstva očigledno cene našu struku čim je ambiciozni Halkbank angažovao Slobodana Kovača.

Bivši selektor muške reprezentacije Srbije je u Ankari potpisao dvogodišnji ugovor sa klubom u kome je već radio i doneo mu poslednje dve titule prvaka (2017, 2018), a baš otad nije osvojio nijednu krunu. U narednoj sezoni će je izvesno napasti sa Bobom, koji je u prošlosti potvrdio vrednost na više adresa, a sad se latio posla posle rastanka sa Tanerom Atikom, u finalu plej-ofa poraženog od Zirata (treća titula zaredom).

Izabrane vesti

Ponosan sam što sam opet dobio šansu da radim u Halkbanku, jednog od vrhunskih turskih klubova. Ovde su pre mene radili sjajni stručnjaci. Došao sam sa ogromnom željom da pobeđujem, daću sve od sebe da ostvarimo dobre rezultate“, naveo je tokom promocije Kovač.

Nekadašnji primač servisa je kao trener vodio kragujevački Radnički do dve titule u Srbiji, ruski Belgorod do pehara Čelendž kupa, sa Halkbankom je uzeo i Kup Turske 2018, godinu kasnije CEV ga je proglasio trenerom godine, bio je selektor reprezentacija Irana, Slovenije i Srbije i sa Plavima je 2019. bio šampion Evrope.

Taj status želi još jednom da potvrdi na klupskom planu, a izgleda da će se i uprava Halkbanka postarati da mu omogući što kvalitetniji tim. Nimir Abdel Aziz je već obnovio ugovor, a sve češće se pominje da će u Ankaru stići Ervin Ngapet, jedan od najboljih svetskih odbojkaša u poslednje dve decenije. I to za godišnju platu od 700.000 evra, ako je verovati turskim medijima.


tagovi

Slobodan KovačHalkbank

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara