©Reuters
©Reuters

Jači od kiše, koncentrisan i posle prekida: Ferstapen ubedljivo odbranio titulu u Formuli 1!

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.10.22. | 10:58

Veliki trijumf Holanđanina u teškim uslovima na Velikoj nagradi Japana

Vozač Red Bula Maks Ferstapen odbranio je šampionsku titulu u Formuli 1, nakon što je slavio u Suzuki na Velikoj nagradi Japana.

Vremenski uslovi su uzbiljno remetila današnju trku, koja je trajala praktično tri sata, na kraju nije ni došla do kraja, ali je to bilo dovoljno Holanđaninu da dođe do ubedljivog slavlja. Sve je počelo još u sedam sati po našem vremenu, a u međuvremenu je imala pauzu od preko dva sata zbog kiše.

Izabrane vesti

Ferstapenu je ovo bila 12. pobeda u sezoni, ali se neće sa tim zadovoljiti, pošto mu nedostaje još samo jedna da izjednači rekorde Sebastijana Fetela i Mihaela Šumahera.

Drugo mesto je zauzeo drugi vozač Red Bula Serhio Peres, koji je u iskoristio grešku Šarla Leklera u samom finišu meča i ostavio ga na trećoj poziciji. Vozač Ferarija je zbog izletanja kažnjen sa pet sekundi, što ga je koštalo pomeranja na pobedničkom postolju.

Četvrti je bio Esteban Okon, a peti Luis Hamilton, dok su se među prvih deset našli Fetel, Alonso, Rasel, Latifi i Lando Noris. Zbog loših vremenskih uslova čak deset vozača nije završilo trku, pa je sama završnica bila prilično haotična.

Ferstapen je ovom pobedom "pobegao" Peresu na 113 bodova udaljenosti, a na raspolaganju je još 112 bodova, pa slavlje Holanđanina može da počne već danas u Suzuki.

Najbolji vozač na planeti ima još dovoljno prostora da sustigne, ali i prestigne rekorde Fetela i Šumahera. Do kraja sezone su ostale još četiri trke, a prva sledi već 23. oktobra u Teksasu. Potom su ostali još Meksiko Siti, Sao Paulo i Abu Dabi.



tagovi

Maks Ferstapen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara