Muška juniorska reprezentacija Srbije (OSS)
Muška juniorska reprezentacija Srbije (OSS)

Juniori na Ubu traže put ka Evropskom prvenstvu

Vreme čitanja: 1min | pet. 01.04.22. | 17:09

Izabranici Nedžada Osmankača igraju kvalifikacije od 7. do 9. aprila

Juniorska reprezentacija Srbije (igrači rođeni 2003. i kadnije) na Ubu se priprema za kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo. Ekipa koju predvodi selektor Nedžad Osmankač od 7. do 9. aprila će se boriti za plasman na veliko takmičenje, koje je na programu od 17. do 25. septembra u Montesilvanu i Vastu u Italiji.

Na raspolaganju Osmankaču su dizači - Andrej Polomac, Aleksa Pljevaljčić, Strahinja Kljajić, Matija Milanović, korektori - Aleksandar Šoša, Branko Kopitić, Luka Stanković, libero - Vukašin Ristić, Lazar Jeremić, blokeri - Nemanja Antunović, Stefan Kokeza, Nikola Kosić, Matija Matić, Stefan Unković, primači - Danilo Elezović, Jovan Perović, Danilo Ilić, Stefan Ranković.

Izabrane vesti

Selektor Nedžad Osmankač u stručnom štabu ima i trenere Branka Roljića i Marka Maksimovića, stručnjaka za kondiciju Uroša Ristića, statističara Marka Krtinića, doktora Danijela Župića i fizioterapeuta Miloša Orlića.

Juniori Srbije će igrati u 1. kolu protiv Grčke, u drugom je rival Austrija, a u trećem Francuska.

Plasman na EP izboriće pobednici sedam grupa i najbolja drugoplasirana reprezentacija, dok će se šest drugoplasiranih reprezentacija plasirati u III rundu kvalifikacija (od 30. juna do 3. jula), iz koje će plasman na EP ostvariti tri najbolje selekcije (pobednici dve grupe i najbolja drugplasirana selekcija).

Juniori Srbije su na poslednjem EP odigranom 2020. zauzeli 9. mesto.


tagovi

Odbojka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara