Marko Pavlović i Đorđe Teodorović
Marko Pavlović i Đorđe Teodorović

Ključa za opstanak: Ko koga pušta, nudi novac? Teodorović i Pavlović u klinču (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.04.24. | 09:59

Trener Vranja prozvao Obilić da ne igra protiv svih istom snagom. Kolega mu odgovorio: “U se i u svoje kljuse”, mi obraz nosimo visoko

Ključa u plej-ofu Super rukometne lige, ali velika neizvesnost i u borbi za opstanak. Dva tima ispadaju, desetoplasirani igra plej-aut, a najugroženiji su Vranje, Proleter i Ub. Obilić je verovatno prebrinuo sve brige, dok i Jugović ima prednost u odnosu na tri “davljenika”.

Trener Vranja Đorđe Teodorović je pre nekoliko nedelja prozvao Crvenu zvezdu, koja je prebrinula brige oko opstanka, zbog poraza protiv Jugovića u Kaću, a slično je uradio i na konferenciji za novinare posle meča sa Obilićem u Beogradu.

Izabrane vesti

“Ima jedna stvar koja me tišti, sportista sam. Krivo mi je što Vitezovi nisu Vitezovi u svim mečevima. To je njihovo legitimno pravo. Ova utakmica koju su igrali na Ubu mene peče. Znam njihov kvalitet. Znam da kada igraju punom snagom, da nemamo mnogo šanse. Ljudi biraju koje utakmice će igrati punom parom. Nadam se da će Liga da iskoreni to, da ćemo imati ekipe koja izgaraju u svim mečevima”, rekao je strateg Vranje, inače i selektor juniorske reprezentacije Srbije.

Na burnoj konferenciji za medije, Marko Pavlović, trener Obilića, replicirao je kolegi.

Uzeli smo dva boda koja su nam bila potrebna da bismo rešili sve spekulacije. Poručio bih kolegi: ‘Nisi u mojoj koži da znaš ko mi je povređen'. Ja biram ekipu. Ponosno mogu da kažem da smo Vitezovi od glave do pete. Nijedan klub koji nam je tražio bodove, nudio pare što posredno, što neposredno, nismo primili ni dinar. Igramo pošteno, momci se bore. Poštujemo ljude koji vode klub što nam isplaćuju plate. One su male, ali su redovne. Nismo mi Barselona. Od sedam direktnih rivala za opstanak ove godine smo dobili šest. Dokazali smo i pokazali ko smo, mi obraz visoko nosimo. Moje pravo je da biram ko će da mi igra. U drugom poluvremenu nije igrao Sladić jer su ga bolela leđa. Da uzmemo dva boda, a da ostane invalid, ne pada mi na pamet. Isto je bilo i sa Mandićem. Kreću kuloarske priče. Psi laju, a karavani nose. Ima jedna zlatna krilatica: ‘ U se i u svoje kljuse’. Pobedite Ub i Proleter”, oštro je replicirao Pavlović Teodoroviću.

18.45: (2,10) Kjelce (8,00) Magdeburg (2,00)

Do kraja plej-auta je ostala su još četiri kola. Vranje i zrenjaninski Proleter imaju po devet bodova, na mestima su koje vodi u Super B ligu. Ub ima 11 i trenutno je na poziciji koja vodi u plej-aut sa trećim iz druge lige. Jugović je sa 15 pobegao, dok je Obilić sa nedeljnom pobedom sada na 18 i verovatno je obezbedio da i naredne sezone igra elitu. Radnički iz Kragujevca, Crvena zvezda i Dubočica nemaju brige oko opstanka.



tagovi

Marko PavlovićĐorđe TeodorovićRukometna superligaRK ObilićRK Vranje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara