Danilo Radović, bek Dinama (©Starsport)
Danilo Radović, bek Dinama (©Starsport)

Košmarnih 30 minuta Pančevaca, Dinamo od -10 do drame u finišu, ali bodovi ostaju u Leskovcu

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.02.23. | 20:52

Arkus Superliga: Dubočica iznenadila na svom terenu favorizovani Dinamo sa 27:25 (15:5) u 15. kolu domaćeg šampionata

Dinamo je pre početka Arkus lige imao šampionske ambicije. Imali su Pančevci odličnu polusezonu, disali za vratom lideru Vojvodini, plasirali se u osminu finala Kupa EHF-a, ali kriza u 2023. godini. Posle remija sa Crvenom zvezdom u subotu (26:26), tim Nenada Kraljevskog je doživeo tek drugi poraz u Superligi Srbije. Pančevci su odigrali košmarnih 30 minuta u Leskovcu, gubili na poluvremenu – 5:15. U nastavku su se trgli, sa -10 došli do šanse za makar bod, ali na kraju slavi Dubočica sa 27:25 u 15. kolu domaćeg šampionata.

Ovim porazom, Vojvodini je otvoren put do pol-pozicije pred maj i plej-of za titulu (prva četiri tima boriće se za krunu najboljeg tima u Srbiji). Pančevci su napravili lošu uvertiru pred subotnji duel u Češkoj protiv Karvine u prvom meču osmine finala EHF kupa.

Izabrane vesti

Bekovi gostiju u prvom poluvremenu su pucali ćorcima – Danilo Radović 0/5, Veljko Čabrilo 0/4, Nikola Jezdimirović 0/2 i Aleksa Milošević 0/1, ukupno 0/12. Prednost Dubočice bi bila i veća da na golu nije bio raspoložen Obrad Ivezić. Nekadašnji reprezentativac Srbije imao je 11 odbrana u prvih 30 minuta.

Četvrtak, 18.45: (1,45) Kil (8,50) Kjelce (3,40)

Leskovčani su igrali kao u transu u prvom delu meča. Dubočicu je preporodio Đorđe Teodorović, koji je prošle sezone sa Radničkim bio treći u Srbiji, sa juniorima bio bronzani u Portugaliji na Evropskom prvenstvu. Niz uspeha nastavio je i u timu sa juga Srbije u koji je došao krajem prošle godine iz niške Naise.

Odigrali su prvih 30 minuta domaćini fenomenalno, sigurno najbolje u ovoj sezoni. Blistao je iskusni čuvar mreže Miroslav Kocić koji je imao čak 12 odbrana od 18 pokušaja. U napadu, tim iz Banata nije imao rešenja za pivotmena Goran Ristovića.

U nastavku su se gosti prenuli, u 42. minutu prepolovili razliku iz prvog poluvremena – 19:14. Stisli su odbranu gosti, pa je Teodorović morao da zatraži tajm-aut. Aleksa Milošević  je smanjio na 23:20 u 53. minutu. Pre toga je Ivezić odbranio sedmerac, dao šansu svom timu, ali ništa od čuda. Ipak je -10 na poluvremnu bilo mnogo, nije bilo vremena da se stigne prednost Leskovčana.

Danilo Radović je na minut i po pre kraja smanjio na 26:25, ali su domaćini realizovali poslednji napad. Pod pretnjom pasivnog napada, srednji bek Andrija Atanasković pogodio je mrežu na pola minuta pre kraja i tu je bio kraj nada tima iz Banata. Golman Kocić, junak pobede Dubočice, odbranio je udarac Mađaru Dernjeju sa krila, za veliku pobedu i nova dva boda, što je četvrta vezana i sigurno sedmo mesto.

Kod Leskovčana najefikasniji je bio Goran Ristović sa sedam golova. Andrija Atanasković je pogodio pet puta, a Lazar Anđelković četiri. Miroslav Kocić je imao 15 odbrana, a čak 12 u prvih 30 minuta. Kod Pančevaca, Marko Perović se razigrao u nastavku, pogodio je devet puta, od toga četiri sa linije sedma metara (uz dva promašaja), dok su Uroš Pavlović i Danilo Radović zatresli mrežu domaćina po četiri puta. Odličan na golu je bio Obrad Ivezić sa 17 intervencija.

Dinamu ostaje borba za drugo mesto pred plej-of sa Metaloplastikom i Partizanom. Za domaćina je debitovao juniorski reprezentativac Marko Tasić koji je stigao prošlog meseca iz Vojvodine.

SUPERLIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠE - 15. KOLO

Utorak

Vojvodina - Kikinda 39:26 (18:12)

Sreda

Dubočica - Dinamo Pančevo 27:25 (15:5)

Subota

17.30: Crvena zvezda - Radnički Kragujevac

17.30: Partizan - Jugović

18.00: Proleter - Metaloplastika

19.00: Topličanin - Obilić

Ponedeljak

20.00: Šamot - Rudar Kostolac



tagovi

RK Dinamo PančevoDubočicaARKUS ligaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara