Odbojkaši Partizana (©MN Press)
Odbojkaši Partizana (©MN Press)

Ludnica u Jezeru: Radnički pretio šampionu, ali Partizanu meč lopta u Beogradu

Vreme čitanja: 1min | pet. 05.04.24. | 23:01

Crno-beli slavili u prvom polufinalnom meču u Kragujevcu tek posle pet setova - 3:2

Dva fantastična meča na otvaranju polufinala plej-ofa za odbojkaše. Jedan je odigran na Banjici, drugi u kragujevačkom Jezeru.

Od večeras smo korak bliži večitom derbiju u finalu, jer su pobede ostvarili Crvena zvezda i Partizan. Crveno-beli su bili bolji od Karađorđa posle maratona, a crno-beli su slavili protiv Radničkog identičnim rezultatom - 3:2 (26:24, 18:25, 25:15, 18:25, 15:8).

Izabrane vesti

Aktuelni šampion nije imao prednost domaćeg terena jer je na trećoj poziciji završio ligaški deo, ali će zato u ponedeljak u Masteru imati meč loptu za prolaz u finale. Uspeo je da preživi ludilo u Jezeru i sada ima sve u svojim rukama.

Nisu dali Kragujevčani da se ovaj duel prebrzo završi, bili su u zaostatku u setovima, ali su se oba puta vraćali i izborili taj-brejk. A u petom setu su vrlo dominantni bili Janićevi momci. Poveli su 7:1 i već tada je bilo jasno da pobeda pripada njima...

Najefikasniji u beogradskom timu bio je kapiten Milija Mrdak sa 22 poena. Luka Tadić i Lazar Marinović doprineli su sa po 15 poena. Dušan Petrović je upisao deset, a Novica Bjelica osam. Dizač Rikardo Mancano je zabeležio tri poena.

U poraženom timu Vuk Ivanković je imao 20 poena. Dejvid Krastev je stao na 17, a Filip Stoilović na 14.

ODBOJKAŠI - POLUFINALA

5. april

Crvena zvezda - Karađorđe 3:2

Radnički - Partizan 2:3

***serija se igra do dve pobede



tagovi

OK PartizanSuperliga Srbije u odbojciOK Radnički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara