Eron Rodžers (©AFP)
Eron Rodžers (©AFP)

NFL: Magični Rodžers i ledena tundra Lembo filda gutaju Fortinajnerse

Vreme čitanja: 4min | sub. 22.01.22. | 23:15

Plej-of: Grin Bej na svom stadionu u Viskonsinu u "debelom minusu" dočekuje zahuktali San Francisko

Ko će u finale Nacionalne fudbalske konferencije (NFC) – Grin Bej ili San Francisko? Fortinajnersi stižu u Viskonsin iz tople Kalifornije (nedelja, 02.15). Četu Kajla Šenehana čeka ledena i uvek negostoljubiva tundra na Lembo fildu. U vreme utakmice očekuje se temperatura od -10 stepeni Celzijusovih.

U takvim uslovima, Pekersi se osećaju kao ribe u vodi. Fortinajnersi stižu u top formi, na krilima pobede u Dalasu protiv Kaubojsa prošle nedelje u "vajld kard“ vikendu. Grin Bej je imao nedelju dana odmora. Kao najbolji tim NFC-a u poslednjem duelu ligaškog dela sezone, trener Met Lefler je veći deo meča odmarao najbolje protiv Lajonsa u Detroitu.

Izabrane vesti

Pekersi drugi puta uzastopno imaju prednost domaćeg terena u plej-ofu. Prošle godine su stali u finalu, kada ih su ih dobili Tampa Bej Bakanirsi i Tom Brejdi, kasnije šampioni NFL-a. Pretprošle sezone, Eron Rodžers i drugovi su poklekli, takođe, na korak do Superboula, upravo protiv San Franciska u Kaliforniji. Na tom meču, Fortinajnersi su razbili Pekersi igrom po zemlji.

02.15: (1,45) Grin Bej Pekers (14,0) San Francisko Fortinajners (3,10)

Grin Beju je San Francisko godinama bio noćna mora, ali su u trećem kolu lIgaškog dela šampionata Pekersi srušili taj neugodan niz pobedom u gostima sa 30:28. Vodio je tim iz Viskonsina sa 17:0 pri kraju druge čertvrtine. Na 37 sekundi do kraja, domaćin su preokrenuli rezulat, poveli sa 28:27 posle tačdauna ful beka Juščaka. Ipak, Fortinajnersi su ostavili mnogo vremena za Erona Rodžersa. Dva uspešna dodavanja za Devontea Adamsa i dva "spajka" bila su dovoljna da kiker Mejson Krozbi sa 51 jardu donese pobedu Sirašima iz Viskonsina.

Grin Bej je prvi favorit za titulu, ali će imati težak zadatak da slomi Fortinajnerse. Najveći problem gostiju je kvoterbek Džimi Garapolo. Ume da odigra odlično, ali na svakom meču ima jednu ili dve izgubljene lopte koje mogu da pokopaju njegov tim. Udarni tandem risivera Dibo Semjuel i Brendon Ajuk igraju fantastično u finišu šampionata, dok je velika snaga i jedna od naboljih tajt endova lige, Džordž Kitl. Fortinajnersi će pokušati da trče, da troše vreme. Prvi raning bek gostiju je ruki Elajdža Mičel.

Domaćin se uzda u magičnog Erona Rodžersa koji bi mogao i ove sezone da osvoji nagradu MVP. Najveći rival za laskavo priznanje je legendarni as Tom Brejdi. Pakersi imaju odličan tandem raning bekova, Ej Džeja Dilona i Erona Džonsa. Ukoliko ne bude išlo po zemlji, Rodžers će da osloni na preciznu ruku, a prva meta biće mu Devonte Adams. Najslabiji deo gostiju je sekendari odbrane. Adamsa jedan na jedan niko ne može da čuva u ligi. Ukoliko bude udvojen, biće više prostora za Alena Lazarda, Markiza Valdesa Skentlinga i Rendala Koba.

Ofanzivana linija Pekersa trebalo bi da bude jača za jednog od najboljih levih teklova lige, Dejvida Bahtijarija. On nije igrao cele sezone posle operacije ligamenata kolena. Trenirao je smanjenim intezitetom prethodne nedelje i mogao bi da bude pomoć Rodžersu od nasrtaja prednje linije Fortinajnersa. Vođa odbrane San Francisa Nik Bosa napustio je meč protiv Dalasa prošle nedelje zbog potresa mozga, ali je "čist“, igraće na Lembo fildu.

Kvota u Mozzartu da će Grin Bej da pobedi San Francisko sa više od 5,5 poena razlike je 1,90.

Za Pekerse bi mogao da zaigra i sjajni kornerbek Džejr Aleksander koga nije bilo tri meseca na terenu. Takođe, sa liste povređenih igrača vratili su se za Grin Bej i odlični "pes rašeri" Zaderijus Smit i Vitni Mersiljus. Očekuje se velika borba. Grin Bej je favorit, ali, ako je iko kadar da iznenadi na Lembo fildu onda su to sve bolji Fortinajnersi.

U ponudi Mozzarta je i igra tačdaun – da ili ne za meč Grin Bej Pekers – San Francisko Fortinajners. Pogodite ko će od ponuđenih devetorice igrača da poentiraju. Kvota da će Devonte Adams da postigne tačdaun je 1,65. Kod San Franciska, najveće šanse za poentiranje ima risiver Dibo Semjuel – 2,05.

Pogledajte sve kvote.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

NFL – PLEJ-OF, POLUFINALA KONFERENCIJA

AFC

Subota

Tenesi Tajtens - Sinsinati Bengals u toku

Ponedeljak

00.30: (1,75) Kanzas Siti Čifs (13,0) Bafalo Bils (2,30)

NFC

Nedelja

02.15: (1,45) Grin Bej Pekers (14,0) San Francisko Fortinajners (3,10)

21.00: (1,70) Tampa Bej Bakanirs (13,0) Los Anđeles Rems (2,40)

***kvote su podložne promenama


tagovi

američki fudbalGrin Bej PakersSan Francisko FortinajnersEron RodžersNFLNFL liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara