Radoslav Filipović (©MN Press)
Radoslav Filipović (©MN Press)

Novi Beograd dogovorio golmana koji je zaključao Zvezdine i Partizanove šutere

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.05.22. | 16:00

I odveo Šapčane u kvalifikacije za Ligu šampiona

Za sve srpske klubove, osim Novog Beograda, sezona je završena. Ali, to nije nikakva prepreka za ambiciozno rukovodstvo srpskog i regionalnog šampiona da počne sa sklapanjem tima za iduću sezonu. Dok se ne održi finalni turnir Lige šampiona i ne bude poznat novi evropski prvak, u Novom Beogradu će ostati zakopčani do grla i neće govoriti o pojačanjima.

Čim se najbolji klubovi Starog kontinenta raziđu sa „11. aprila“, krenuće Novi Beograd sa promocijom pojačanja, a prema nezvaničnim saznanjima Mozzart Sporta, srpski i regionalni šampion već je spremio prvo pojačanje. Sve je dogovoreno sa golmanom Radoslavom Filipovićem, koji je odveo Šapčane u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Šabac ima izvanrednu sezonu iza sebe, kada se pogleda kvalitet konkurencije osvojeno treće mesto u Superligi Srbije ekvivalentno je duploj kruni u sezoni 2018/2019. Šabački Delfini su priredili senzaciju eliminisavši Crvenu zvezdu u četvrtfinalu – pre toga su doživeli tri poraza od crveno-belih, a u derbi susretima na svim frontovima nisu imali uspehe – da bi zatim u borbi za bronzu nadigrali i Partizan, i tako poslali crno-bele u LEN Kup Evrope.

Golman Radoslav Filipović bio je ključan za klupske uspehe, naročito u duelima protiv crveno-belih. U prvoj utakmici četvrtfinala postigao je gol uz zvuk sirene i doneo remi Šapčanima, a u revanšu je njegov tim eliminisao Zvezdu posle boljeg izvođenja peteraca. U izvanrednoj formi bio je Filipović u finišu sezone, i zajedno sa osovinom Ognjen Stojanović – Savo Ćetković – Kristijan Šulc spada u grupu najzaslužnijih igrača za ostvarene rezultate.

Neizvesno je ko će od nosilaca igre ostati u Šapcu, a najbliži izlaznim vratima je Radoslav Filipović. Dogovor je postignut, a on otvara jednu zanimljivu temu: Ko naredne sezone neće biti među stativama Novog Beograda? Koliko god da je u novobeogradskom klubu finansijska situacija stabilna, tri izvanredna golmana bila bi čist luksuz. Ovu sezonu „jedinica“ je bio Gojko Pijetlović, a njegova senka Žoao Pedro Fernandes Koimbra. Dani po završetku finalnog turnira Lige šampiona doneće odgovore na brojna pitanja, jedno od njih je i status trenutnih čuvara mreže.

Prethodnog leta Novi Beograd je doveo „brdo“ zvučnih pojačanja, teško da će bez nekoliko rokada proteći ovo. Navodno su spremne bombe u vidu Alvara Granadosa iz Barselonete i Dimitriosa Skumpakisa iz Vuljagmenija, a dok Novi Beograd čeka završetak sezone, kragujevački Radnički je već angažovao srpskog reprezentativca Nemanju Vica, koji se prema saznanjima Mozzart Sporta obavezao na trogodišnju saradnju.

Biće prometno u Kragujevcu, trener Uroš Stevanović najavio je odlaske Nikite Kruga, Nebojše Toholja i Marka Miličića. Nastojaće kragujevački klub, kao što to radi godinama unazad, da upražnjena mesta popuni igračima iz svog pogona, ali i da dovede proverene snage. Pre dve godine opremu je zadužio Strahinja Rašović – u međuvremenu prešao u Novi Beograd i dao veliki doprinos osvajanju dva trofeja – minule su to učinili Miloš Ćuk i Josip Vrlić.

Radnički je sezonu okončao sa osvojenim kupom, a Stevanović je istakao da se nada jednom ekstra kvalitetnom pojačanju. Pretpostavka je pre svega vrsnog golgetera, kakav je bio Rašović, jer utisak je da je takav igrač nedostajao Kragujevčanima u odlučujućim bitkama. Nikola Lukić i Marko Radulović su izneli najveći deo tereta, bili su najbolji strelci kluba, ali evidentno je bilo da prošlogodišnjem šampionu nedostaje još jedan bombarder sa iskustvom igranja velikih utakmica.


tagovi

vaterpolovaterpolo SrbijaVK Novi BeogradVaterpolo transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara