Odbojkaši Zvezde (©MN Press)
Odbojkaši Zvezde (©MN Press)

Poslednji trijumf u prvenstvu upisan u oktobru: Zvezda prekida ili produbljuje krizu

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.12.22. | 12:51

Tokom novembra crveno-beli nisu uspeli nijednom da slave na domaćoj sceni

Otvaranje sezone nije dalo nagoveštaj da stvari u Crvenoj zvezdi mogu ovako lako da se zaokrenu... Crveno-beli su imali tri vezana trijumfa na početku domaćeg šampionata, uspešno su izašli na kraj i sa prvim protivnikom na evrosceni, sve je išlo po planu na Marakani. Međutim, u novembru se raspoloženje potpuno promenilo. Ispali su iz Kupa Srbije, eliminisani su potom i u CEV kupu, a u prvenstvu su doživeli četiri uzastopna poraza.

Povredio im se prvi dizač, posle i drugi, pa je na prethodnom susretu sa Vojvodinom na toj odgovornoj poziciji zaigrao primač servisa - Lazar Koprivica. Mnogo toga je krenulo naopako i pitanje je pred deveto kolo samo da li će krizu zaustaviti ili je produbiti.

Izabrane vesti

Trenutno je četa Igora Žakića na sedmoj poziciji na tabeli, a da bi zaustavila slobodan pad i krenula ponovo ka gornjem domu, mora večeras da pobedi. Protivnik je ekipa Jedinstva iz Stare Pazove, a utakmica se igra od 18 časova na Banjici.

Poslednji put u prvenstvu crveno-beli su se radovali 30. oktobra, što bi značilo da trijumf čekaju više od mesec dana. Njihov današnji rival je u seriji od dva poraza - od Radničkog i Vojvodine. Trenutno je na devetoj poziciji sa tri pobede i pet neuspeha.

Prošle sezone u Staroj Pazovi se igrala Prva liga, tako da nije moglo da se očekuje da će Jedinstvo u najvišem rangu rušiti favorite i boriti se za vrh tabele... Međutim, slavili su protiv Partizana u 2. kolu prvenstva, pa sigurno da imaju čemu da se nadaju i u duelu sa Crvenom zvezdom.

Ono što je uočljivo kada se pogledaju njihovi rezultati ove sezone jeste to što nisu nijednom uspeli da pobede na gostujućem terenu. Sva tri slavlja dogodila su se u njihovoj hali.

Uz meč Crvena zvezda - Jedinstvo, danas je na programu i okršaj Spartak Ljig - Mladi radnik. Preostala četiri meča 9. kola igraju se u subotu.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

9. kolo

Petak

17.00: Spartak Ljig - Mladi radnik

18.00: Crvena zvezda - Jedinstvo

Subota

17.00: Novi Sad - Vojvodina

17.00: Partizan - Spartak Subotica

17.30: Radnički - Takovo

19.00: Karađorđe - Ribnica



tagovi

OK Crvena ZvezdaSuperliga Srbije u odbojciOK Mladi Radnik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara