""
""

Putuj Evropo... Srpske rukometašice vraćaju se kući posle poraza od Slovačke

Vreme čitanja: 1min | pet. 12.12.14. | 21:54

Iako su na poluvremenu imale pet golova prednosti, srpske rukometašice odigrale očajno drugo poluvreme i oprostile se od EP

Svetske vicešampionke su potpuno podbacile! Rukometašice Srbije idu kući posle prve faze Evropskog prvenstva, pošto su večeras u Osijeku izgubile od Slovačke sa 23:21 (6:11) u trećem kolu D grupe prvenstva Evrope u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Izabrane vesti

Očajna igra u drugom poluvremenu, kako u napadu, tako i u odbrani, koštala je srpske rukometašice plasmana u narednu fazu takmičenja i pokazala da moraju još mnogo da rade kako bi sačuvale mesto u svetskom vrhu.

Utakmica je, kao što je i moglo da se očekuje kada je ovako važan ulog, rešena u poslednjih nekoliko minuta.

Golman Slovačke odbranila je, minut i po pre kraja sedmerac Andrei Lekić, a 30-ak sekundi kasnije tužnu sudbinu Srbije zapečatila je, takođe iz najstrože kazne, Petra Benuskova.

Kada se Slovakinje odbranile i u sledećem napadu, a Lusija Sukenikova pogodila iz kontre za konačan rezultat, bilo je jasno da srpske rukometašice pakuju kofere i odlaze kući.

Srpske rukometašice igrale su veoma dobro u prvom poluvremenu, kada su stekle za ovakvu utakmicu ogromnih pet golova prednosti.

U nastavku utakmice, međutim, kao da je na teren hale u Osijeku izašla neka druga ekipa, pošto su izabranice Saše Boškovića potpuno pale i prepustile kontrolu Slovakinjama.

Lidija Jakubisova je sa osam golova bila najefikasnija u selekciji Slovačke, a Dragana Cvijić je na to odgovorila sa šest pogodaka za Srbiju.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Dragana CvijićEvropaSlovačkaSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara