Sava Ranđelović (©Aleksandra Krupanič)
Sava Ranđelović (©Aleksandra Krupanič)

Ranđelović: Katastrofa, veliki šamar! Dotakli smo dno, sada je na nama da se jako odgurnemo i naporno radimo

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.09.22. | 14:01

“Ovo spuštanje na zemlju može da bude pozitivno”, dodaje kapiten Srbije

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Splita) 

Reprezentativno leto za srpske vaterpoliste je gotovo, bilans je, blago rečeno, razočaravajuć. Ispod svakog očekivanja. Svetsko prvenstvo - četvrtfinale. Svetska liga - četvrtfinale. Evropsko prvenstvo - osmina finala. Delfini niti jednom nisu ušli u borbu za medalje. 

Izabrane vesti

Moraće Srbija krvavo da radi kako bi opet bila konkurentna za najviši plasman. 

“Završili smo ovaj turnir pobedom, ali ne rezultatom koji smo očekivali i nadali mu se pre nego što smo došli ovde. Ostaje žal za time. Sada je pred nama period tokom koga moramo dosta da radimo da bismo napredovali i mogli da ostvarimo dobre rezultate”, rekao je Sava Ranđelović posle pobede nad Rumunijom. 

Teže dane srpski nacionalni tim ne pamti, a kapiten se nada da će debakl u Splitu proizvesti realkciju, te da će se Delfini vratiti tamo gde su sve ove godine - u sam svetski vrh. 

“Ovo spuštanje na zemlju može da bude pozitivno. Što kažu dotakneš dno i na tebi je da li ćeš da se odgurneš jako ili ćeš da ideš postepeno. Nadam se da ćemo se trgnuti, dignuti skočiti i vratiti tamo gde smo bili”. 

Osvrnuo se Sava Ranđelović i na utakmicu sa Francuzima i poraz koji je poslao Srbiju u razigravanje od 9. do 12. mesta i učinjeno na Evropskom prvenstvu nazvao pravim imenom - katastrofom. 

“Nismo izgledali kao tim u utakmici protiv Francuza, vraćam se na nju jer je najbitnija. Da odigramo u pola noći mislim da smo bolji i kvalitetniji, ali zadesila se takva utakmica. Oni su poveli, mi se izgubili. Očekivali smo da ćemo da ih slomimo u prvoj četvrtini i kasnije smo celu utakmicu jurili rezultat. Po meni je ovaj rezultat katastrofa, veliki šamar za sve nas i podstrek da što više i bolje radimo u budućnosti, kako bismo ostvarili bolje rezultate”, podvukao je kapiten Srbije.


tagovi

Evropsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija SrbijeSava Ranđelović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara