Uroš Borzaš (©Reuters)
Uroš Borzaš (©Reuters)

Rojevićev skraćeni spisak: Debitanti Aleksa Tufegdžić i Marko Nikolić

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.03.24. | 14:55

Za dvomeč sa Poljskom sredinom meseca u konkurenciji 21 rukometaš

Muška rukometna repreezentacija Srbije okupiće se u nedelju u sportskom centru Kovilovo povodom EHF nedelje nacionalnih timova, a novi selektor Orlova Boris Rojević odlučio se za 21 rukometaša za dvomeč sa Poljacima.

Debitanti su krila slovenačke Krke i mađarskog Čurga, Marko Nikolić i Aleksa Tufegdžić, dok su u selekciji i Andrej Trnavac, Darko Đukić, Marko Jevtić, Milan Jovanović i Đorđe Đekić koji nisu bili u konkurenciji za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, odnosno nisu bili na užem spisku nekadašnjeg selektora Tonija Đerone.

Izabrane vesti

Podsetimo, na spisku nema najiskusnijih Petra Đorđića, Nemanje Ilića i Ilije Abutovića, povređeni su Stefan Dodić, Marko Milosavljević, Vukašin Vorkapić i Miloš Orbović, dok su se posle duge pauze zbog povreda tek vratili Jovica Nikolić iz Vojvodine i Nikola Zečević iz Partizana. Zbog privatnih obavezau selekciji neće biti Vladimira Cupare i Mijajla Marsenića.

Tim selektora Rojevića pored trenažnih aktivnosti očekuje i dvomeč u Poljskoj, a prvo okupljanje iskoristiće da stekne bolju sliku i započne stvaranje ekipe za baraž za Svetsko prvenstvo i utakmice sa Španijom u maju.

S obzirom na to da će nam ovo biti prvi susret, cilj je da se bolje upoznamo sa igračima, njihovim kvalitetima kao i elementima igre koje je potrebno usavršiti. Postavljanje novog sistema na kome ćemo moj stručni štab i ja insistirati, jedan je od prioriteta, takođe. Sigurno da nemamo dovoljno vremena za sve, ali ćemo ono što imamo koristiti pametno. Ne ide nam u prilog veliki broj povređenih igrača, kao i odsustvo Marsenić i Cupare koji zbog porodičnih obaveza neće biti u mogućnosti da budu sa nama. Pred prvi meč sa Španijom imaćemo samo tri treninga, što je jako malo za pripremu, tako da ću ovo martovsko okupljanje iskoristiti da testiram što je više moguće novih igrača”, rekao je Rojević i dodao:

Na spisku nije i nekolicina starijih igrača, ali nikoga se nismo odrekli. Razgovarao sam sa svima njima, naročito sa Nemanjom Ilićem koji ima veliku želju da nastavi da igra za reprezentaciju, ali njihov kvalitet nije upitan. Takođe, neki igrači na koje ozbiljno računamo u budućnosti, kao što je Zečević, tek izlaze iz povrede i prioritet je da se oporave i da ih sačuvamo. Želimo da procenimo šta sve imamo na raspolaganju i da skockamo najbolji mogući tim za maj sa idejom da što više igrača igra u oba pravca”, istakao je novi selektor Orlova.

Na skraćenom spisku našli su se sledeći igrači:

Golmani: Dejan Milosavljev (Fukse Berlin), Milan Bomaštar (Šartr), Andrej Trnavac (Vojvodina).

Krila: Vanja Ilić (Šartr), Marko Srdanović (Vardar), Marko Nikolić (Krka), Bogdan Radivojević (Eurofarm Pelister), Darko Đukić (Vardar) i Aleksa Tufegdžić (Čurgo).

Pivoti: Dragan Pešmalbek (Vepspem), Luka Rogan (Vojvodina) i Marko Jevtić (Bidasoa Irun).

Bekovi: Miloš Kos (Zagreb), Uroš Borzaš (Eurofarm Pelister), Miljan Pušica (Vojvodina), Milan Jovanović (Metaloplastika), Lazar Kukić (Dinamo Bukurešt), Matija Nikolić (Vardar), Đorđe Đekić (Kretej), Uroš Kojadinović (Partizan) i Predrag Vejin (Nekse).



tagovi

Boris RojevićrssRukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara