Ekipa Koneljana (©CEV)
Ekipa Koneljana (©CEV)

Santareli se ne zaustavlja: Koneljano dodao 20. trofej u kolekciju, četvrti ove sezone

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.05.23. | 11:25

Posle Superkupa, Kupa i Svetskog klupskog prvenstva, Santarelijeva četa uzela i titulu u Italiji

Samo im Liga šampiona nedostaje pa da učinak u sezoni bude pet od pet. Odbojkašice Koneljana su sinoć stavile pobedničku tačku na još jednu sjajnu takmičarsku godinu. Posle Superkupa, Kupa i Svetskog klupskog prvenstva, uzele su i titulu u Italiji.

Nastavlja da ređa uspehe bivši selektor Srbije Danijele Santareli. Njegov tim jeste zaustavljen u pohodu na evropsku titulu, ali je zato u svim ostalim takmičenjima potvrdio dominaciju.

Izabrane vesti

Kad je domaći šampionat u pitanju, Koneljano je stigao do pete uzastopne titule. Na tronu je od 2018. godine, uz podsećanje da 2020. nije bilo šampiona zbog pandemije virusa korona.

Pehar koji je sinoć podignut ujedno je 20. u bogatoj klupskoj kolekciji. U vitrinama stoji šest titula, jedan trofej Lige šampiona, dva Svetska klupska prvenstva, pet Kupova Italije i šest Superkupova.

Prvi put šampion je bio 2016. godine. Poslednjih šest finala prvenstva Italije u kojima je učestvovao je osvajao. Jedino izgubljeno finale bilo je 2013. od Pjaćence u prvoj sezoni postojanja kluba. Ove godine prvi put Koneljano do titule stiže posle odigrane majstorice.

Ogromne zasluge za trijumf u petom meču protiv Vero Volej Milana idu na račun Alekse Grej, koja je bila Santarelijev džoker iz rukava. Ušla je sa klupe, a završila utakmicu sa 25 poena (za poraženi sastav srpska reprezentativka Jovana Stevanović upisala četiri poena).

"Ovu pobedu ću pamtiti dugo, mnogo duže nego sve druge", rekao je Danijele Santareli posle finala. "Tačno je da je svaki trijumf važan, ali ovaj je došao na potpuno čudan način, jer nismo igrali na našem najboljem nivou. Tokom celog finala nismo prikazali našu igru, sem u četvrtom duelu. Oni su vodili sa 2-1 u seriji, a mi smo okrenuli na 3-2 na neverovatan način. I u majstorici smo gubili sa 1:0, igrali smo loše, mučili se... Imali smo problema, ali onda je Aleksa odigrala meč svog života...".

Nije Italijan krio oduševljenje zbog partije koju je prikazala devojka sa klupe.

"Mnogo sam srećan zbog nje jer zaslužuje sve ovo. Nikad nije odustajala, uvek sam joj govorio da ostane na istom putu, da ću je ubaciti čim budem imao priliku. Ona je tu šansu sada iskoristila na najbolji mogući način. Veoma sam srećan zbog navijača, zbog kluba, zaslužili smo ovo prvenstvo više od ostalih zbog svega što smo radili. Jedno je igrati finale, drugo osvojiti ga... Mi smo ponovo to uradili. Sada treba da uživamo, pa ćemo kasnije razmišljati o budućnosti".

Ove sezone Koneljano je odigrao 51 utakmicu - ostvario 47 pobeda i četiri poraza - od kojih su dva u finalu prvenstva Italije (uz jedan od Skandićija u ligaškom delu i jedan od Fenerbahčea u Ligi šampiona). Poslednji put ovaj klub je izgubio finale nekog domaćeg takmičenja 2018. godine. Bilo je to u duelu za trofej Kupa u Veroni protiv Novare. Posle toga je osvojio baš sve dostupne nacionalne trofeje - pet skudeta, četiri Kupa i pet Superkupova.

Već dugo im na domaćoj sceni niko ne može ništa...


tagovi

Imoko Koneljanodanijele santareli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara