Luka Rogan i Darko Arsić oči u oči (©srl.rs)
Luka Rogan i Darko Arsić oči u oči (©srl.rs)

Šapčani bili na pragu rušenja Vojvodine, blistao Darko Arsić, slađi bod ide u Novi Sad

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.02.24. | 20:44

Super rukometna liga Srbije: U derbiju šampionata nerešeno u duelu Metaloplastike i Vojvodine – 29:29 (17:13) u dvorani Zorka. Igrač meča golman domaćina sa 16 odbrana, od toga četiri sedmerca. Tim Borisa Rojevića blizu pol-pozicije pred plej-of

Odličan derbi Super rukometne lige Srbije u Šapcu, pred skoro 2.000 gledalaca. Na kraju remi – 29:29 u duelu Metaloplastike i Vojvodine. Lale su izgubile prvi bod u Super rukometnoj ligi Srbije posle 16 vezanih pobeda, ali neće mnogo da žele, blizu su prvog mesta u ligaškom delu sezone pred plej-of u maju i borbu za odbranu trona.

Šapčani mogu da žale za drugom bodom, imali su napad za pobedu koja bi unela neizvesnost oko pol-pozicije pred doigravanje (mada bi i tada Novosađani imali bolji međusobni skor, zbog pobede na Slanoj bari sa 27:23), ali spetljao se tim Vladana Matića. Srednji bek Domagoj Alilović je pogrešio, oteo mu je loptu Darko Milenković. Nije bilo vremena za kontru Lala.

Izabrane vesti

Pre toga je najbolji igrač meča, iskusni golman Darko Arsić odbranio udarac rođenog Šapčanina Petra Đorđića, ali domaćin to nije iskroristio.

Fantastično je Metaloplastika odigrala prvih 30 minuta, vodila je sa 17:13. Čuda na golu pravio je Arsić, dok je sjajan bio i desni bek Vojislav Brajović, uz sigurnog penaldžiju Mateju Dodića. Ipak, u nastavku je tim Borisa Rojevića stegao odbranu, Đorđić i Boris Puhovski su poveli svoj tim, nepogrešivo je bilo i levo krilo Bojan Rađenović, pa je brzo Voša izjednačila serijom 5:1 na 18:18 golom Luke Rogana u 36. minutu.

Do kraja meča igralo se gol za gol. Nijedan tim nije imao dva pogotka viška. Sa dve vezana gola Petra Đorđića, Lale su vodile sa 28:27 i 29:28. Hrvat Domagoj Alilović je izjednačio na 59 sekundi pre kraja, ali poslednje napade i jedan i drugi tim nisu iskoristili, pa su oba tima osvojila po bod.

Vojvodina do kraja šampionata ima mnogo lakši raspored i izvesno će se naći na prvom mestu i imati prednost domaćeg terena u plej-ofu. S druge strane, Šapčani imaju tri teška gostovanja, dva u Beogradu protiv Partizana i Crvene zvezde i u poslednjem kolu protiv Dinama u Pančevu.

Darko Arsić je imao 16 odbrana, od toga čak četiri odbranjena sedmerca. Vojislav Brajović je dao sedam golova, od toga šest u prvih 30 minuta, a isto toliko puta je mrežu Lala zatresao Mateja Dodić i to bez promašaja, od toga pet sa linije sedam metara. Odličan je bio i Domagoj Aliliović sa šest pogodaka.

Kod Lala, Petar Đorđić je bio najefikasniji sa šest golova, ali iz čak 15 pokušaja (dva promašena sedmerca). Boris Puhovski je pet puta zatresao mrežu Šapčana, koliko i nepogrešivo levo krilo Bojan Rađenović, dok je Luka Rogan pogodio četiri puta, a Milan Golubović i Darko Milenković po tri. Golmani nisu imali svoj dan. Andrej Trnavac je sakupio šest odbrana, a Fran Lučin dve.

Novosađani su bili silno oslabljeni na ovom meču. Nije bilo u timu Stefana Dodića, Vukašina Vorkapića, kapitena Miljana Vukovljaka i još ranije Milana Milića, a dan pred utakmicu novu povredu je doživeo levi bek, tuniski reprezentativac Mohamed Aziz Aidi, upravo bivši igrač Šapčana. Lale već u utorak čeka gostovanje na Baltiku Flensburgu u pretposlednjem meču druge runde Lige Evrope.

U nastavku sezone Novosađani će bit jači za reprzezentativca Srbije Jovicu Nikolića koji je dogovorio povratak u staro jato, posle godinu i po u nemačkom Veclaru. Nije ga bilo 10 meseci zbog povrede kolena, ali sada je spreman i u nastavku sezone biće veliko pojačanje za tim budućeg selektora Srbije Borisa Rojevića.

SUPER RUKOMETNA LIGA – 17. KOLO

Subota

Dubočica – Vranje 35:23 (22:11)

Proleter – Obilić 29:36 (14:19)

Ub – Crvena zvezda 36:41 (15:23)

Metaloplastika - Vojvodina 29:29 (17:13)

Partizan - Radnički Kragujevac 38:26 (21:16)

Jugović - Dinamo Pančevo 21:26 (9:13)



tagovi

MetaloplastikaRK VojvodinaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara