Santareli i Lavarini (©FIVB)
Santareli i Lavarini (©FIVB)

Selektor Srbije napada prvi trofej u sezoni

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.11.22. | 15:41

Koneljano i Novara večeras od 20.30 igraju finale Superkupa u Italiji

Vreme je da se sazna kome ide prvi trofej u sezoni. Odbojkašice Koneljana i Novare večeras od 20.30 igraju u Superkupu, dvorana u Firenci je rasprodata, pa ne bi trebalo da izostane zanimljiva predstava.

Selektor Srbije Danijele Santareli ima lepu priliku da nastavi niz osvajanja pehara... Njegov tim je prošle sezone osvojio Superkup, prvenstvo i kup, a sada će pokušati da odbrani prvi trofej.

Izabrane vesti

Vrlo dobro se poznaju treneri i igračice, nema velikih tajni.

"Ovo je prva utakmica u sezoni koja donosi trofej, sigurno da će biti dobar meč, kao po tradiciji protiv Novare", rekla je kapiten Koneljana Joana Vološ. "Često smo se sastajali prethodnih godina, dobro znamo kakva nas bitka čeka. Puni smo energije, naporno smo radili da bismo došli na nivo koji nam je potreban za ovu utakmicu. Videćemo kako će biti na terenu, svakako želimo da pokušamo da stavimo još jedan trofej u vitrine".

Danijele Santareli je podsetio da se Koneljano i dalje uigrava...

"Značajno smo promenili tim ove sezone i za sada proces stvaranja nove grupe ide dobro. Sa Novarom će biti klasik, odigrali smo mnogo mečeva poslednjih godina, borili se za trofeje... Ponosni smo što su ova dva tima donela prestiž Italiji u odbojci. Siguran sam da ćemo u rasprodatoj dvorani ponuditi odličnu predstavu i da će se navijači zabaviti. Mi stižemo da mnogo energije, očigledno na početku sezone nismo pokazali maksimalni potencijal, ali želimo da pobedimo i pokušaćemo Superkup da donesemo kući", rekao je Santareli.

Trener Novare Stefano Lavarini veruje da će odigrati još jedan meč za pamćenje.

"Kad god smo se sreli poslednjih godina, predstava je bila na visokom nivou, siguran sam da će tako biti i sada. Postoje svi preduslovi za zabavu i lepu odbojku. Što se tiče Dana borbe protiv nasilja nad ženama - ovo je ženski sport koji je na najvišem nivou, tako da imamo priliku da prenesemo važnu poruku", poručio je Lavarini.

Borba za prvi trofej u sezoni namerno je zakazana za 26. novembar, jer se 25. obeležavao Dan borbe protiv nasilja nad ženama. Biće istaknuto više inicijativa, kako bi se podigla svest o temama koje se u Italiji često potcenjuju.


tagovi

ŽOK NovaraImoko Koneljanodanijele santareli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara