Petar Nenadić (©AFP)
Petar Nenadić (©AFP)

„Srpski“ Vesprem na pragu Kelna, vicešampion Evrope demoliran u Mađarskoj (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.05.22. | 21:28

Rukometna Liga šampiona: Tim Momira Ilića dobio Olborg sa 36:29 u prvom meču četvrtfinala i stigao na korak do završnog turnira. Petar Nenadić se četiri puta upisao u listu strelaca. Vive Kjelce slavio u Monpeljeu sa 31:28

Uhvatio se prošlog leta nekadašnji proslavljeni srpski reprezentativac Momir Ilić „vrućeg krompira“, velikog zalogaja za neiskusnog stručnjaka. Godinu dana posle igračke karijere preuzeo je jedan od najbogatijh klubova na svetu, koji godinama juri evropsku krunu, ali nikako da je osvoji. Ako se po jutru dan poznaje, Srbija dobija posle dugo godina vrhunskog stručnjaka.

Vesprem je na pragu polufinala Lige šampiona, odnosno plasmana na završni turnir koji se tradicionalno igra narednog meseca u Kelnu. Mađarski vicešampion je dobio Olborg sa 36:29 (17:16), lepa prednost pred revanš za šest dana u Danskoj. Pao je evropski vicešampion, prošle sezone najprijatnije iznenađenje sezone.

Izabrane vesti

Još jednom se potvrdilo da je Vesprem mnogo jači na svom terenu. Nošen gromoglasnom podrškom 6.000 navijača, domaćin je lomio, lomio rivala i i finišu ga slomio, za velikih +7. Većim delom meča, Olborg se držao, imao je dva do tri gola zaostatka, ali u finišu je mađarski vicešampion serijom 5:2 stekao veliku prednost i stigao na prag polufinala.

Petak, 19.00: (4,90) Šartr (10,0) Nant (1,25)

U drugom poluvremene je proradila desna strana napada domaćina. Sjajni su bili Egipćanin Omar Fati Jahija i Slovenac Gašper Marguč. U prvih 30 minuta ton igra su davali Kentin Mae, Petar Nenadić i Andreas Nilson.

Najbolji strelac Vesprema u Ligi šampiona Petar Nenadić postigao je četiri gola. Marguč sa sedam je bio najefikasniji igrač meča, a pratili su ga Jahija sa šest i Nilson i Mae sa po pet pogodaka. Kod Olborga Buster Jul Lasen je bio najbolji sa šest golova, a po pet su dali Lukas Sandel i Kristijan Bjornsen. Najbolji strelac Lige šampiona, Šveđanin Feliks Kler stao je na četiri pogotka.

Golmani nisu imali svoj dan. Na golu Vesprema nije bilo srpskog reprezentativca Vladimira Cupare. Ceo meč je branio Španac Rodrigo Korales koji je završio sa osam odbrana. Kod Olborga, po pet intervencija imali su Simon Gade i Mikael Ageforš.

Olborg takođe mnogo bolje igra na svom terenu, ali čini se da je prednost od sedam pogodaka nenadoknadiva za tim koji će naredne sezone da pojača Mikel Hansen.

Poljski Vive Kjelce blizu je plasmana među četiri najbolja tima Evrope. U prvom meču, tim Talanta Dujšebajeva je pobedio prvaka Evrope iz 2018. godine, Monpeljea sa 31:28. Domaćin je imao problema sa povredama, nije ni u formi četvtoplasirana ekipa šampionata Francuske, pa su gosti uspeli da slave i steknu veliku prednost pred revanš u Poljskoj.

Levoruki bombarder Aleks Dujšebajev je postigao sedam pogodaka, Belorus Arcem Karalek pet, a Uladislau Kuleš, kao i poljski reprezentativac Arkadijuš Morito se se upisali po četiri puta u listu strelaca. U domaćem timu, levo krilo Ugo Deska je bilo najefikasniji sa pet pogodaka, dok su Karl Valinijus i Kilijan Viljemino četiri puta zatresli mrežu gostiju. Odličan na golu domaćina bio je hrvatski čuvar mreže Marin Šego sa 14 uspešnih intervencija. S druge strane, Nemac Andreas Volf odbranio je devet udaraca rukometašima Monpeljea.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Sreda

Flenzburg - Barselona 29:33 (13:18)

Pari Sen Žermen - Kil 30:30 (14:16)

Četvrtak

Vesprem - Olborg 36:29 (17:16)

Monpelje - Vive Kjelce 28:31 (12:16)



tagovi

EHF Liga šampionaVespremRK OlborgMomir IlićPetar Nenadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara