Uroš Kojadinović u duelu sa Šljukićem i Matičićem u prvom večitom derbiju na Banjici (©MN Press)
Uroš Kojadinović u duelu sa Šljukićem i Matičićem u prvom večitom derbiju na Banjici (©MN Press)

Večiti derbi - drugi čin: Partizan za slast, Zvezda za čast

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.02.24. | 10:40

Super rukometna liga Srbije: U Šumicama danas (18.00, RTS 2, Arena Sport 4) sudar beogradskih rivala. Crno-beli se bore za treće mesto sa Dinamom, crveno-beli teško do plej-ofa i Evrope

Prvi večiti derbi protekle jeseni pripao je Partizanu na Banjici sa 31:27. Blistao je reprezentativac Srbije Uroš Kojadinović. Taj duel bio je poslednji na klupi za trenera Crvene zvezde Antona Bukilića. Više od četri meseca kasnije, isti rivali u Šumicama danas (18.00, RTS 2, Arena Sport 4) – drugi čin, u meču 16. kola Super rukometne lige Srbije.

Partizanu meč više rezultatski znači, ali uvek u večitom derbiju forma i kvalitet ne igraju presudnu ulogu. Slično je bilo prošle sezone, kada je Zvezda na svom terenu pobedila ljutog rivala koji je bio u boljem ritmu. Crno-beli dolaze u Šumice posle poraza od Vojvodine (25:30). Četa Đorđa Ćirkovića bori se za treće mesto sa Dinamom iz Pančeva pred plej-of. S druge strane, crveno-beli igraju mnogo bolje pod komandom Nedeljka Matića, ali nedovoljno da se umešaju u borbu za Evropu i plej-of.

Izabrane vesti

Crveno-beli zaostaju sedam bodova za Partizanom, pa bi pobeda ostavila kakve-takve nade, doduše minimalne, da je moguć plasmam u plej-of i izlazak u EHF kup posle godina neigranja međunarodnih takmičenja za nekadašnjeg šampiona koji nema titulu već 18 godina.

18.00: (4,40) Crvena zvezda (9,00) Partizan (1,30)

Oba tima su imala kadrovske probleme proteklih nedelja, ali je situacija bolja. Za Zvezdu će opet u stroju da budu kapiten Draško Nenadić, zatim Borislav Urta, Viktor Matičić i Ivan Horvat koji su imali problema s virusom prošle nedelje. Kod Partizana očekuje se debi nekadašnjeg reprezentativaca Srbije, zimske akvizicije iz mađarske Tatabanje, Nemanje Obradovića, koji je trebalo prvi meč u crno-belom drsu da igra prošle nedelje protiv Vojvodine na Banjici, ali veče pred derbi imao je visoku temperaturu, pa će danas da istrči na teren.

Kapiten Nikola Zečević vratio se u tim posle sedam meseci od operacije ligamenta kolena. Igrao je samo odbranu protiv Novosađana pre osam dana, a videćemo da li će trener Ćirković da mu pruži šansu i u napadu.

Partizan ima ulogu favorita, ali Zvezda ima motiv da sruši ljutog rivala i da koliko-toliko popravi još jednu tmurnu sezonu.

Debitan u večitom derbju biće iskusni čuvar mreže Luka Arsenić, prošle sezone golman šampiona Vojvodine, koji je tokom prvenstva pojačao crno-bele.

San svakog sportiste je da jednog dana zaigra za Partizan ili Zvezdu i svi smo sa strane gledali derbije, nebitno koji sport je u pitanju. Za mene će ova utakmica biti veliko iskustvo i drago mi je što ću jednog dana moći da pričam svojoj porodici kakav je osećaj biti akter večitog derbija i, nadam se, pobediti. Čar ovog rivalstva je u tome što, bez obzira na kvalitet timova i pozicije na tabeli, nikada nema izrazitog favorita. Ekipa koja više želi i koja napravi manje grešaka će pobediti. Ne očekujem preterano atraktivan rukomet, već pravu mušku borbu, sa puno sportskog naboja. Presudiće smirenost i bolja koncentracija u ključnim momentima, a ja ću se potruditi da svojim iskustvom pomognem saigračima na najbolji mogući način. Ako nam se Nemanja Obradović pridruži, mislim da imamo velike šanse da slavimo“, rekao je Arsenić.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – 16. KOLO

Petak

Vojvodina – Ub 35:16 (20:8)

Subota

Dinamo Pančevo – Radnički Kragujevac 24:24 (11:12)

Jugović – Dubočica 34:34 (16:18)

Vranje – Proleter Zrenjanin 32:35 (13:15)

Nedelja

18.00: (4,40) Crvena zvezda (9,00) Partizan (1,30)

Utorak

18.00: Obilić – Metaloplastika



tagovi

Rukometna superligaRK PartizanRK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara