Boris Puhovski u duelu sa trojicom igrača Partizana (©MN Press)
Boris Puhovski u duelu sa trojicom igrača Partizana (©MN Press)

Puhovski veran Vojvodini, ostaje i naredne sezone

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.02.24. | 11:45

Beloruski veteran uskoro potpisuje novi ugovor sa Novosađanima, saznaje Mozzart Sport

Poslednjih godina Vojvodina izrasta u ozbiljan evropski klub koji ne čeka leto da bi pravio tim za narednu sezonu. Krajem 2023. trofejni stručnjak Boris Rojević, golman Andrej Trnavac i stub odbrane Miljan Pušica produžili su ugovore sa Novosađanima (sva trojica do 2026. godine).

Još jedan od perjanica tima, Belorus Boris Puhovski, kreće njihovim stopama. Iskusni srednji bek narednih dana bi trebalo da potpiše novi jednogodišnji ugovor sa desetostrukim uzastopnim šampionom Srbije, saznaje Mozzart Sport. Iako je napunio 37 godina, nekadašnji beloruski reprezentativac je ubedio sve na Slanoj bari da i dalje može da bude motor Lala.

Izabrane vesti

Kada je gusto, preuzima odgovornost, odličan u igri jedan na jedan, a i ljudskim kvalitetima je kupio sve u crveno-belom taboru Novosađana za godinu i po koliko je stanovnik srpske Atine.

Puhovski je stigao u Vojvodinu u julu 2022. posle sedam godina u dresu ukrajinskog Motora iz Zaporožja koji je bio redovni učesnik Lige šampiona. Bio je nekoliko sezona u vrhu liste strelaca u najjačem klupskom takmičenju na Starom kontinentu. Stigao je u redove Lala kao levi bek, ali ga je Rojević prebacio na poziciju organizatora igre.

Tokom prošle sezone je produžio ugovor do juna 2024, a sada će da ostane bar još godinu i po na Slanoj bari. Sa Novosađanima je u 2023. osvojio sve moguće trofeje, titulu državnog šampiona, Kup Srbije, EHF kup i Svesrpski kup u Lazarevcu, kao i Superkup početkom 2024. posle pobede nad pančevačkim Dinamom na Banjici.

Sa Novosađnima igra u Top 16 fazi Lige Evrope. U utorak uveče je desetkovana Voša poražena u Šafhauzenu od Kadetena (24:27) u prvom kolu druge faze drugorangiranog evropskog takmičenja, a narednog utorka pred punim tribinama Slane bare dolazi moćni Flensburg, šampion Evrope iz 2014. godine.



tagovi

RK VojvodinaBoris PuhovskiRukometna Liga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara