Branko Predović (desno), od leta u crveno-belom dresu Vojvodine (©MN Press)
Branko Predović (desno), od leta u crveno-belom dresu Vojvodine (©MN Press)

Vojvodina pronašla zamenu za Rogana: Predović stiže na Slanu baru

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.04.24. | 07:03

Pivotmen Gorenja, nekadašnji juniorski reprezentativac naše zemlje, od naredne sezone u crveno-belom dresu srpskog šampiona, saznaje Mozzart Sport

Finiš je rukometne sezone u Srbiji, uskoro kreće borba za trofeje u Kupu i plej-of Superlige, a klubovi sa velikim ambicijama već sada prave timove, gledaju u budućnost.

Vojvodina je krajem prošle godine produžila ugovore sa trofejnim trenerom Borisom Rojevićem (do 2026.), sa nosiocima igre, srednjim bekom, Belorusom Borisom Puhovskim i reprezentativcima Srbije, golmanom Andrejem Trnavcem i defanzivnim specijalistom Miljanom Pušicom, a tokom sezone su stigli Petar Đorđić, Stefan Dodić i povratnik Jovica Nikolić. Ipak, biće i jedan bitan odlazak u junu. Reprezentativac Srbije Luka Rogan je potpisao dvogodišnji ugovor sa nemačkim Lajpcigom.

Izabrane vesti

Na Slanoj bari su brzo reagovali i, kako saznje Mozzart Sport, dogovoren je dolazak Branka Predovića, pivotmena slovenačkog Gorenja. Crvenčanin je delio minutažu sa Roganom u juniorskoj reprezentaciji Srbije kod selektora Đorđa Teodorovića. Ima evropsko srebro iz Portugalije 2022. godine, a protekog leta su Orlići bili četvrti na svetu. Sada će da zameni godinu dana mlađeg Rogana na poziciji pivotmena srpskog šampiona.

Predović je rođen 2002. Sa samo 18 godina iz Crvenke je otišao put pečalbe, u redove tima iz Velenje gde igra već četvrtu sezonu. U junu mu ističe ugovor sa ekipom iz Velenja i nema smetnje za Novosađane koji žele da naprave još jači tim za narednu sezonu.

Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije, koji je bio na širem spisku selektora Borisa Rojevića za mečeve sa Poljskom sredinom marta. Proteklog leta je bio na meti Partizana. Međutim, pošto je imao ugovor sa slovenačkom timom, crno-beli nisu uspeli da se dogovore oko obeštećenja sa Gorenjem, pa je ostao i četvrtu sezonu u timu koji se bori za titulu u Sloveniji sa Trimo Trebnjem koje predvodi s klupe selektor šestoplasirane selekcije Evrope Uroš Zorman.

16.30: (2,30) Hamburger (8,00) Melsungen (1,85)

Robusni Crvenčanin, visok 191 centimetar i težak 115 kilograma, igra u oba pravca, što sigurno može da raduje trenera Lala Borisa Rojevića koji insistira na rukometašima koje mogu podjednako dobro da igraju u odbranu i u napadu.

Vojvodina je prošlog meseca ostala bez levog beka, Slovenca Gregora Ocvirka koji je otišao u Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Lale su ove sezone stigle do Top 16 faze Lige Evrope, gol je falio za nokaut rundu, a za dve nedelje crveno-beli na Klisi čekaju Partizan u finalu Kupa Srbije, dok će rival desetostrukog uzastopnog šampiona naše zemlje u polufinalu plej-ofa (igra se na dve dobijene) verovatno da bude pančevački Dinamo. Naredne nedelje se igra poslednje kolo ligaškog dela Superlige, a Partizan na trećem mestu ima bod više od tima Dragana Markovića.




tagovi

RK VojvodinaBranko PredovićRK Gorenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara