Gregor Ocvirk (©Reuters)
Gregor Ocvirk (©Reuters)

Vojvodina ostala bez levog beka: Ocvirk u Emiratima

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.03.24. | 13:08

Slovenac dobio odličnu finansijsku ponudu i potpisao za Al Ain do juna 2025. godine

Posle nešto više od dve i po godine, Gregor Ocvirk je napustio Vojvodinu. Slovenački levi bek dobio je finansijsku izdašnu ponudu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i potpisao je za Al Ain do juna 2025. godine.

Iako je u poslednje vreme bio u odličnoj formi, u redovima srpskog šampiona su izašli u susret nekada MVP juniorskog Evropskog prvenstva i pustili ga da napusti Slanu baru nekoliko meseci pre isteka ugovora.

Izabrane vesti

Ocvrik je posebno bio sjajan u Flensburgu, kada je u Ligi Evrope dao 12 golova nemačkom timu. Igrao je solidno do finiša odlučujućeg meča sa švajcarskim Kadetenom u Novom Sadu i pokazao da bi mogao da bude važan šraf u timu Lala.

20.00: (1,25) Melsungen (10,0) Lemgo (4,90)

Tokom dve i po sezone bilo je mnogo uspona i padova u igri Slovenca. Imao je i mnogo problema s povredama. Dobar deo prvog dela sezone je propustio zbog problema s leđima. Sa Vojvodinom je Ocvirk osvojio dve titule šampiona Srbije, prošle sezone je stigao do EHF kupa, a ima i Kup i Superkup Srbije sa novosadskim crveno-belima.

Boris Rojević do kraja sezone od levih bekova da računa na nekadašnjeg reprezentativca Petra Đorđića i Tunišanina Mohameda Aziza Aidija koji takođe ima mnogo problema s povredama. Osim Ocvirka, krajem prošlog meseca privremeno je Vošu napustio i juniorski reprezentativac Simo Šijan koji je otišao na pozajmicu u komšijski Jugović.

Vojvodina će narednog meseca da brani pehar u Kupa Srbije. Rival na Slanoj bari u finalu je Partizan, dok je desetostruki uzastopni šampion naše zemlje blizu pol-pozicije pred plej-of u kome je prvi favorit za krunu. Novosađani su ove sezone stigli do Top 16 Lige Evrope, za jedan gol se nisu plasirali u nokaut fazu drugorangiranog evropskog takmičenja.

Na kraju sezone Vojvodina ostaje bez reprezentativca Srbije Luke Rogana koji je dogovorio saradnju sa nemačkim Lajpcigom.



tagovi

RK VojvodinaGregor Ocvirk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara