©Reuters
©Reuters

Luis Enrike: Nisam zadovoljan, želeo sam da pobedimo i budemo prvi

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.12.22. | 00:35

Selektor Španije istakao da je razočaran izdanjem njegovih izabranika

Porazom od Japana (1:2) u trećem kolu grupne faze Španija je zapravo profitirala s obzirom na to da je kao drugoplasirana iz Grupe E izbegla težu stranu kostura, međutim posle susreta sa Samurajima Luis Enrike istakao je da je nezadovoljan igrom njegovih izabranika.

Izabrane vesti

"Nisam srećan uopšte, želeo sam da budemo prvi, da pobedimo večeras. Dobro smo počeli, stvarali šanse i nismo dozvoljavali da nas protivnik ugrozi. U poluvremenu smo pričali o tome da je potrebno da budemo oprezini i ipak, čim smo ušli u nastavak dogodio se kolaps. Nemam šta da slavim, nisam zadovoljan", rekao je selektor Španije.

Gol Morate u 11. minutu doneo je prednost Crvenoj furiji, ali se odnos snaga promenio u potpunosti u samo nekoliko minuta nastavka. Japan je u 48. minutu izjednačio golom Doana, a samo tri minuta kasnije Tanaka je režirao potpuni preokret.

"Pri rezultatu 1:2 smo probali sve, ali je bilo nemoguće izbeći kolaps. Fudbal je neobjašnjiv, dominirali smo nad Japanom, a za deset minuta nam je sve izmaklo iz ruku".

U jednom periodu utakmice Španija je čak bila i na korak od eliminacije, tokom prednosti Kostarike nad Nemačkom.

"Bili smo pred eliminacijom? Nisam znao jer sam bio koncentrisan na našu igru. Nisam se bavio kalkulacijama niti scenarijima. Da sam znao dbobio bih srčani udar".

Enrike se potom osvrnuo na izbor startne postave.

"Izabrao sam jedanaest igrača koje sam smatrao najboljima. Imam maksimalno poverenje u svoje igrače. Sada, posle utakmice, možda ne bih izabrao istu startnu postavu, ali lako je sada govoriti. Sada moram da analiziram igru, da ispravimo greške i da podignemo samopouzdanje igrača".

Posebnu polemiku izazvao je drugi gol Japana i dilema da li je lopa ostala u igri tokom akcije koja je prethodila preokretu.

"Video sam fotografiju koja mora da je lažna, nemoguće je da je ova fotografija prava. Sigurno se radi o manipulaciji".

Na narednom koraku, u osmini finala, Crvena furija će odmeriti snage sa Marokom.

"Moramo da se emotivno oporavimo. Igramo protiv jednog od najprijatnijih iznenađenja Svetskog prvenstva i neophodno je maksimalno da se pripremimo jer će svaki naredni korak biti veoma težak", Rekao je Enrike.


tagovi

Luis EnrikeKatar2022Fudbalska reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara