©Reuters
©Reuters

Alkaras dobio ozbiljnog izazivača: Cicipas krenuo traljavo, pa protutnjao do četvrtfinala

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.06.23. | 21:14

Sebastijan Ofer bez mnogo šansi u okršaju sa petim teniserom na planeti - 5:7, 3:6, 0:6

Karlos Alkaras je dobio izuzetno ozbiljnog izazivača u četvrtfinalu Rolan Garosa. To je Stefanos Cicipas koji je bez većih problema došao među osam najboljih u Parizu, eliminsavši u osmini finala Austrijanca Sebastijana Ofnera u tri seta - 7:5, 6:3, 6:0.

Grk se pošteno pomučio samo u prvom setu, pošto je meč krenuo izgubljenim servisom, a onda sve do šestog gema jurio prednost protivnika. Tada je napravio brejk, a onda uveo set u egal završnicu. Mogao da reši posao i pri vođstvu od 5:4, kada je imao tri set lopte i isto toliko brejk šansi, ali se Ofer odbranio. Međutim, sve je došlo na svoje u 12 gemu, kada je grčki teniser iskoristio prvu priliku i došao do ključnog poena.

Izabrane vesti

Prvi set je trajao 51 minut, a naredna dva ukupno 59. Cicipas je meč na svoju vodenicu okrenuo u šestom gemu, kada je napravio brejk i poveo sa 4:2, a onda bez problema došao do 2:0. Ofner je već tada bio fizički i psihološki slomljen, što je igrač Cicipasovog kvaliteta umeo da iskoristi. Grk je nemilosrdno osvajao gem za gemom i na kraju iskoristio treću meč loptu i sa nulom dobio odlučujući set.

Bio je ovo tek drugi međusobni okršaj dvojice tenisera, a prvi nakon skoro šest godina. To se dogodilo u oktobru 2017. godine u kvalifikacijama za ATP turnir u Antverpenu, kada je Cicipas slavio sa 2:1 u setovima.



tagovi

Stefanos CicipasRolan Garos 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara