(©Reuters)
(©Reuters)

Alkaras kao brzi voz pregazio Frica

Vreme čitanja: 1min | pet. 31.03.23. | 02:31

Amerikanac oduvan s terena za sat i 19 minuta – 2:0

Briljira Karlos Alkaras na američkoj turneji. Posle osvojenog Indijan Velsa, stigao je do polufinala mastersa u Majamiju i to i dalje bez izgubljenog seta.

Očekivala se velika borba između mladog Španca i ljubimca domaće publike Tejlora Frica u četvrtfinalu, ali meč je završen za samo sat i 19 minuta igre, ubedljivom pobedom trenutnog prvog tenisera sveta – 6:4, 6:2.

Izabrane vesti

Još dva koraka dele Alkarasa od nove titule, kojom bi odbranio i prvo mesto na ATP listi. Ukoliko Janik Siner u narednom kolu ili pak rival u finalu bude bolji od Španca, vratiće se Novak Đoković na poziciju broj jedan.

Ipak, kada nema srpskog asa na terenu, Karlos deluje nezaustavljivo. Udara loptice kao maljem, snažno i precizno, izbacuje repertoar poteza kojem protivnici ne mogu da se odupru. Fric je deseti teniser sveta, a na terenu je izgledalo kao da je nekoliko klasa razlike između njega i Alkarasa.

Oba seta su kretala na isti način: brejkom koji je pravio Španac. Imao je Fric dva puta priliku da odgovori u prvom setu, ali nije uspeo, te je Alkaras spakovao taj deo meča u džep. U drugom setu je mladić iz Mursije još jednom oduzeo servis rivalu, time poveo 5:2, a onda rutinski odservirao za pobedu i prolaz među četiri najbolja igrača na turniru.


tagovi

Karlos AlkarasATP MajamiTejlor Fric

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara