Andrej Rubljov
Andrej Rubljov

ATP MILAN: Poslednji voz za polufinale

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.11.18. | 13:13

Četiri meča, a samo dva mesta

Juče smo na završnom turniru za najbolje ATP tenisere do 21 godine dobili prve polufinalste, fantastičnog Grka Stefanosa Cicipasa i sve boljeg Australijanca Aleksa de Minora, a danas ćemo saznati i preostale srećnike.

Od 14 časova u Milanu Đaume Munar će u tome pokušati da spreči Frensesa Tjafoa, ali i da dođe barem do te jedne pobede na ovom turniru. Ovo će im biti prvo odmeravanja, a Amerikanac je blagi favorit, pošto je Španaca izdanak "Nadal škole tenisa" te je majstor igre na zemlji, dok se na tvrdoj podlozi ipak bolje snalazi njegov protivnik.

Izabrane vesti

Nakon njih dvojice Andrej Rubljov ne bi trebalo da ima težak zadatak protiv dobitnika specijalne pozivnice organizatora, Lijama Karuane. Italijan nije dorastao protivnicima te će doživeti još jedan poraz, i to verovatno težak pošto Rus mora da zadrži prednost nad Tejlorom Fricom ne bi li prošao u polufinale.

A Amerikanac će u prvom večernjem terminu od 19.30 časova imati daleko teži posao protiv De Minora, koji pak ne mora da pobedi, ali ako želi da bude prvi, a i zaradi još neku lovu, neće se lako predati.

Dan u Milanu zatvaraju Cicipas i Hubert Hurkač kome treba pobeda ne bi li imao šanse da se naše među četiri najbolja. Zadatak Poljaku neće biti nimalo lak pošto je Atinjanim jednostavno bolji, ali i zaista je nadahnut te će ići na pobedu.

DNEVNI RASPORED MEČEVA

Turnir u u svetskoj prestonici mode igra se u zatvorenom, na tvrdoj podlozi za nagradni fond 1.335.000 evra. Učesnici su odmah dobili po 52.000 dolara, za svaku pobedu u grupi ide još po 32.000, četvrtoplasiranom sledi 52.000, trećem 78.000, viceprvaku 130.000, a šampionu još 235.000. Neporaženi šampion ukupno može da zaradi 407.000 dolara. Ovo takmičenje ima i posebna pravila igre te se mečevi igraju u pet setova na četiri osvojena gema, a taj-brejk je na 3:3.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Stefanos CicipasAndrej Rubljovbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara