Laslo Đere (Reuters)
Laslo Đere (Reuters)

Đere pao na drugoj prepreci u Hertogenbošu, Danil Medvedev se ponovo brukao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.06.23. | 17:53

Laslo izgubio od De Minora, Ruski teniser posle užasnog Rolan Garosa otvorio porazom i sezonu na travi

Startovao je Laslo Đere ATP 250 turnir u Hertogenbošu ubedljivom pobedom nad Litvancem Ričardasom Berankisom, ali za proboj do četvrtfinala nije imao snage. Na drugoj prepreci zaustavio ga je 18. teniser sveta Aleks De Minor - 1:2 (1:6, 7:6, 3:6).

Dobio je Australijanac i treći uzastopni međusobni okršaj sa srspkim predstavnikom, drugi u nizu na travnatoj podlozi koja Đereu nikako ne prija. Dozvolio je momak iz Sente De Minoru da ga u prvom setu počisti za svega 26 minuta igre. U drugom je ostao pribran do samog kraja čuvao servis i posle taj-brejka uspeo da izjednači, da bi se stvari zakuvale u trećem periodu igre.

Izabrane vesti

Dve brejk lopte spasao je De Minor u prvom gemu, u narednom je Đere uspeo da se izvuče iz neprijatne situacije i spreči rivala da mu oduzme servis spasivši tri brejk lopte. Međutim, De Mionor je svoju šansu iskoristio u šestom gemu, poveo sa 4:2 i nije ga omelo što je Đere pri rezultatu 5:2 uspeo da spase meč loptu dok je servirao za ostanak u meču. Teniser iz Sidneja je sačekao svoj servis gem i priveo meč kraju pomerivši granicu na holandskom turniru u odnosu na prošlu sezonu kada je ispao u drugoj rundi.

Nešto ranije obrukao se Danil Medvedev. Uprkos nedavno osvojenom mastersu u Rimu, znamo da šljaku ne podnosi, a posle užasnog Rolan Garosa i ispadanja od brazilskog anonimusa Tijaga Sejbota Vajlda, još jednom se pokazalo da sve podloge osim betona mogu, umeju da budu i jesu prblematične za Rusa.

Ispao je od Francuza Adrijana Manarina iako je dobio prvi set sa 6:4. U ostatku meča osvojio je samo šest gemova i ispao sa turnira na kojem je prošle godine dobacio do polufinala - 1:2 (6:4, 4:6, 2:6). Bio je Medvedev slobodan u uvodnoj rundi kao prvi nosilac.



tagovi

Laslo Đere

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara