(©Reuters)
(©Reuters)

Federer: Ko je GOAT? Nikada ne treba porediti igrače

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.09.22. | 02:44

„Rafi i Novaku želim da stignu u karijerama dokle god žele“, poručuje Švajcarac

Ima manje grend slemova od dvojice najvećih konkurenata, objavio je kraj karijere, ali mnogi i dalje vide Rodžera Federera kao najvećeg tenisera svih vremena (GOAT).

Švajcarski as, istinska teniska ikona, organizato je Lejver kupa na kojem će igrati pored Đokovića i Nadala, a u intervjuu za Tajms upravo na pitanje ko je zaista teniski GOAT, rekao je da je to nepotrebno i nemoguće „izračunati“.

Izabrane vesti

Ljudi vole da prave poređenja. Viđam to svakog dana sa mojom decom blizancima. Čak i kada to ne želite – poredite ih. A, ne bi trebalo. Nikada. Normalno, istu stvar radimo kada je tenis u pitanju. Ja sam imao moju karijeru, bio sam „svoj“ igrač koji je imao svoje izazove. I oni koji su došli posle mene tražili su svoje izazove. Mi smo jedni druge činili boljim teniserima. Na kraju ćemo se svi rukovati i reći „Bilo je sjajno“. Da li će posle svega neko biti srećniji od drugog? U nekim trenucima, možda“, pričao je Federer.

Rodžer je celu temu nazvao zabavnom debatom koja može da se vodi bez kraja, ali je isto tako – besmislena.

„Uvek sam govorio da je prelepo biti deo tako posebne grupe. Ali, kako možemo da poredimo? Šta je najbitnije? Kada pobeđujete kada se stari ili kada ste mladi? Stvarno nemam pojma. Da li je vrednije slaviti na travi ili na šljaci? Ne znam. Da li je bolje dominirati godinama ili se vratiti posle povrede? Ni to ne znam. Stvarno je nemoguće biti odlučan“.

A, o najvećim rivalima Nadalu i Đokoviću je rekao:

„Ono što znam je da su zaista teniski velikani, biće to zauvek i možda će neki od njih biti zapamćen kao – najveći. Nadam se da će oni nastaviti i dobaciti dokle god to žele. Zaista se tome nadam. Jer bi to bilo sjajno za tenis, za njihove navijače, za porodice. Dok god ih to čini srećnim“, poručio je Rodžer Federer


tagovi

Rodžer FedererNovak ĐokovićRafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara