Fićina pustinjska avantura

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.03.18. | 11:07

Drugi reket Srbije se danas od 14 časova u Dubaiju bori za drugo ATP finale u karijeri, a protivnik mu je odlični Luka Puj

Dok se Novak Đoković ne vrati u pogon, a to se očekuje već na mastersu u Indijan Velsu (5-18. mart), sve oči srpskih teniskih navijača su uprte u preostale momke koji krče svoj put na velikoj sceni. A jedan naš momak koji je u poslednje vreme reketom "raskrčio čitavu šumu", Filip Krajinović čini se da je ove sednice konačno našao formu sa kraja prošle sezone.

A pred njim je danas od 14 časova najveći izazov u 2018, a to je polufinale prestižnog turnira u Dubaiju. Istina, ovo takmičenje je ove godine daleko slabije nego prethodnih, pre svega zbog odsustva Federera, te povređenih Đokovića, Vavrinke i Marija (Nadal ga je izbegavao), te se ovako nešto moglo očekivati. Fiča je ugrabio priliku i sada ima šansu da se nađe u drugom ATP finalu u karijeri nakon što je prošlog novembra preko kvalifikacija dogurao do borbe za titulu na pariskom mastersu.

Izabrane vesti

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 14:05 8468 ATP Pouille L. - Krajinovic F. vug više (23.5) 2,11
Pet 16:05 8286 ATP R.Bautista - M.Jaziri hs 1 (-1.5) 1,57
Ukupna kvota3,31

Sa 180 ATP poena koliko je već inkasirao 25-godišnjak iz Sombora bi u ponedeljak mogao prvi put među Top 30 na svetskoj lestvici, a plasman u finale bi mu to garantovao. Međutim, pre toga danas mora da odmeri snage sa Lukom Pujom. Francuz je fanstastičan igrač i ako bude raspoložen, a u poslednje vreme svakako jeste nakon što je uspeo konačno da se probije među 10 najboljih tenisera sveta, Krajinoviću se ne piše dobro. Treba pak očekivati snažan otpor drugog reketa Srbije koji predvođen trenerom Petrom Popovićem kao nikad u karijeri ume da "pokaže zube" i da gura do kraja. Zato je i trenutno 34. na svetu.

Drugi polufinalni par čine Malek Džaziri i Roberto Bautista Agut. Tunišanin ima odličnu podršku sa tribina zbog tzv "arapskog faktora", ali teko će protiv Špancasa kojim  se prvi put sastaje. Očekujemo brzu i laku pobedu tenisera iz Kasteljon de la Plane.

Kladilačku analizzu teniskih turnira u Akapulku i Sao Pualu pročitajte na ovom LINKU

foto: Starsport


tagovi

Filip KrajinovićATP DubaiLuka Pujsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara