Novak Đoković i Goran Ivanišević (©Reuters)
Novak Đoković i Goran Ivanišević (©Reuters)

Ivanišević: Nemojte da se iznenadite ako Đoković osvoji još pet ili 10 grend slemova

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.07.21. | 07:01

Hrvatski stručnjak kaže da se Novak nije zasitio tenisa i da nikada nije zadovoljan. Prioritet je Tokio, pa tek onda grend slem u Njujorku

Granica je dostignuta. Novak Đoković je osvojio 20 grend slem kruna. Prošle nedelje je dominantno stigao do krune na Vimbldonu posle pobede u finalu protiv Italijana Matea Beretina posle četiri seta. Izjednačio se naš as sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom. Više niko ne postavlja pitanje da li će biti jedini na večnom tronu osvajača najvećih turnira na svetu nego je samo pitanje vremena, kada će?

Prva šansa mu se pruža narednog meseca na poslednjem grend slemu, US Open u Njujorku. Ipak, pre toga su Olimpijske igre u Tokiju. Iako je posle titule na londonskoj travi rekao da nije siguran da će da igra na najvećem sportskom takmičenju na svetu, Novak je na radost nacije odlučio da brani boje Srbije. Ima bronzu sa OI, fali mu najsjajnije odličje. Želi da bude prvi teniser u istoriji koji je stigao do zlatnog slema – sva četiri najveća turnira plus najsjajnije odličje na Olimpijskim igrama. Sada je uradio tri petine posla, ostalo je da pokori Tokio i Njujork.

Izabrane vesti

Saradnja Novaka Đokvovića sa Goranom Ivaniševićem, nekadašnjim šampionom Vimbldona, je berićetna. Hrvatski stručnjak u intervjuu za italijansku Gazzetu odgovorio je na sada već često pitanje – koliko Novak može da osvoji još titula na najvećim turnirima?

"Ne znam koliko će slemova da osvoji, ali nemojte da se iznenadite ako doda još pet ili deset. Dolazimo s Balkana i imamo to u sebi da je sve moguće. Ako nešto i ne može da postoji, mi ga stvorimo“, rekao je Ivanišević.

Hrvatski stručnjak kaže da su sada Olimpijske igre prioritet za Đokovića.

"Novak se nikada nije zasitio tenisa, nikada nije zadovoljan. Uvek želi još. Sada idemo na zlato u Tokio, pa ćemo onda na grend slem“.

Ivanišević je opisao mentalnu snagu Novaka na zanimljiv način.

"To je kao u filmu. Ako biste ga ’ubili’ morate da pucate u njega 27 puta i uvek ćete ga videti kako ponovo ustaje. Ponovo ćete ga upucati misleći da ste završili, ali ćete ga uvek naći kako stoji jači nego pre“, istakao je trener najboljeg tenisera današnjice.



tagovi

Novak ĐokovićGoran IvaniševićATPtokio 2020Olimpijske igre 2021Olimpijske igre 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara