Janik Siner (©AFP)
Janik Siner (©AFP)

Janik Siner gazi, 14:0 u 2024. godini, i Zverev rutinski do osmine finala

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.03.24. | 01:26

Masters Indijan Vels: Italijan se plasirao u osminu finala posle pobede nad nemačkom teniserom Janikom Lenardom Štrufom sa 6:3, 6:4 za 73 minuta

Pokorio je Janik Siner Australijan Open, skinuo sa trona “večitog šampiona” Melburna Novaka Đokovića u polufinalu, kasnije i Danila Medvedeva u finalu, osvojio je turnir u Roterdamu prošlog meseca, a sada je ostvario i treću pobedu u Indijan Velsu i lako se palsira u osminu finala prvog mastersa sezone u kalifornijskoj pustinji.

U šenaestini finala je Italijan dobio 25. tenisera sveta, Nemca Jana Lenarda Štrufa, sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4) za 73 minuta. To je 14. vezana pobeda za Sinera. Bez poraza je u 2024. godini, a ako računamo i dva egzibiciona meča pre Australijan opena, onda je to imresivan skor – 16:0.

Izabrane vesti

Treći reket sveta i treći nosilac u Indijan Velsu je slabije počeo. Štruf je imao brejk loptu u trećem gemu, ali je nije iskoristio, da bi u sledećem Siner poveo sa 3:1 i sigurnim servisima stigao do 1:0 u setovima. U drugom setu nije bilo brejka do 10. gema, kada je Italijan prvu meč loptu iskoristio i plasirao se među 16 najboljih tenisera u Kaliforniji.

Sinera u osmini finala očekuje bolji iz duela Amerikanca Bena Šeltona i Argentinca Fransiska Serundola.

Aleksandar Zverev se mučio u prvom setu protiv Holanđanina Talona Grikspora, ali je na kraju sve došlo na svoj mesto – 7:6, 6:3. Lala je imao brejk u prvom setu, ali je u 10. gemu Nemac uspeo da povrati svoj servis, a onda u drami u taj-bejku sa 9:7 prelomi rivala. U drugom periodu igre dva brejka za Zvereva. Bilo je neizvesno do 3:3, a onda je šesti tensier sveta furiozonom igrom stigao do osmine finala Indijan Velsa, a naredni rival biće mu Australijanac Di Minaur.

Prvi tensier sveta, Novak Đoković, meč šesnaestine finala protiv “laki luzera” Luka Nardija igraće u utorak ne pre dva sata iza ponoći. Duel srpskog asa je predviđen kao četvrti na Centralnom terenu Indijan Velsa. Srpski i italijanski teniser se ranije nisu sastajali, a pobednik će u osmini finala igrati protiv Tomija Pola ili Iga Embera.


tagovi

ATP Indijan VelsIndijan VelsJanik Siner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara