Karlos Alkaras (©Reuters)
Karlos Alkaras (©Reuters)

Ože Alijasim više nije kost u Alkarasovom grlu

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.03.24. | 23:10

Kanađanin drugi put dolijao na Indijan Velsu…

Iz mlađe garde nema mnogo tenisera koji mogu da stanu na crtu Karlosu Alkarasu i da se nose sa njim, da budu ravnopravni takmaci. Još manje je onih koji mogu da se podiče da imaju pozitivan bilans. Feliks Ože Alijasim je taj, dugo je bio kost u grlu dvostrukog grend slem šampiona, ali više nije – 2:0 (6:2, 6:3).

Karlos Alkaras je pre tri godine bio u bolovima na US openu, predao je meč Feliksu Ožeu Alijasimu. Kasnije ga je Kanađanin dobio i u Bazelu, na šljaci, i to da nije izgubio ni set. Imao je uspeha i u Dejvis kupu, ali na Indijan Velsu mu se oba puta smrklo kada je momak iz Mursije bio na suprotnoj strani mreže.

Izabrane vesti

Drugu godinu uzastopce Karlos Alkaras je zaustavio kanadskog tenisera, danas znatno lakše nego prošle godine u ovo vreme, kada je na terenu proveo ravno dva sata kako bi prošao u polufinale. Večeras Feliks Ože Alijasim otpor nije ni pružio.

Ponovo je dolijao, ponovo je izgubio u dva seta, ali ni nepunih 80 minuta nije sastavio na terenu. Ništa mu nije polazilo za rukom. Tek jedan as naspram pet duplih grešaka, vinera duplo manje od neiznuđenih grešaka, manje od 50 odsto osvojenih poena na mreži, loši procenti servisa, nijednom dva vezana gema na meču…

Na terenu u Kaliforniji postojao je samojedan teniser. Koliko je Kanađanin bio nemoćan pokazuje podatak i da je tek jedanput došao u priliku da oduzme servis Karlosu Alkarasu. Propala je u finišu prvog seta, osvojio je Španac poslednji gem, iskoristio prvu set loptu i odmah na startu narednog oduzeo servis rivalu.

Karlos Alkaras je meč pretvorio u jednosmernu ulicu i prošao u osminu finala Indijan Velsa, a tamo ga čeka Fabijan Morožan. Mađarski teniser je 58. reket sveta, a do sada je dobio tri meča na turniru i izgubio samo jedan set.





tagovi

Karlos AlkarasFeliks Ože AlijasimATP Indijan VelsATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara