Dušan Lajović (foto: Reuters)
Dušan Lajović (foto: Reuters)

Kakav skalp Dušana Lajovića! Srbin došao iz kvalifikacija, pa poklonio šestom teniseru sveta rođendansko čišćenje

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.08.23. | 21:08

Janik Siner pre tri dana u Kanadi osvojio prvu masters titulu, ali je u drugom kolu Sinsinatija protivno svim očekivanjima poražen

Ma ko se ovome nadao? Verovatno ni najveći optimisti nisu verovali da će Dušan Lajović, nakon što je prošao dva kola kvalifikacija do glavnog žreba mastersa u Sinsinatiju uspeti da se suprotstavi šestom teniseru sveta Janiku Sineru. Ne nakon što je Italijan pre tri dana u Kanadi podigao prvu masters titulu i zavredio renking karijere. Ali mnogo iznenađenja u džepovima krije popularni Duci. Loša forma Srbina od aprila meseca i ATP 250 titule u Banjaluci možda je zamazala oči Sineru, a Lajović je uzeo veliki top 10 skalp za nešto više od dva sata - 0:2 (4:6, 6:7). I sve to na rođendan Italijana.

Baš u Republici Srpskoj Lajović je precrtao dvojicu top 10 tenisera na putu do trofeja - Novaka Đokovića u četvrtfinalu i Andreja Rubljova u finalnoj borbi. U međuvremenu je savladao i Feliksa Ože Aljasima, a posle Sinera, rival u osmini finala će mu biti 9. igrač planete Tejlor Fric koji je eliminisao Italijana Lorenca Sonega na isti način kao Lajović Sinera, sa 6:4, 7:6. Zvuči neverovatno, ali trenutno 66. teniser sveta je dobio poslednja četiri okršaja sa članovima top 10 društva! I vrlo brzo će protiv Frica imati šansu i za petu recku.

Izabrane vesti

Čekao je Lajović svoju šansu u prvom setu protiv izrazitog favorita i dočekao je u sedmom gemu. Iskoristio je jedinu brejk šansu na obe strane u prvom periodu igre i nagovestio senzaciju. Odlično je servirao i držao rivala daleko od brejk lopte izgubivši samo četiri poena na ubačeni prvi servis.

Već u drugom gemu narednog seta, Lajović je junački preživeo šest brejk lopti, u četvrtom sprečio još jednu Sinerovu šansu da preraste u brejk, a onda na 4:4 ozbiljno pretio. U najdužem gemu meča, Duci je propustio tri šanse za oduzimanje servisa protivniku. Prilike su propale, ali to nije pokolebalo Srbina. Ostao je siguran na svom servisu do taj-brejka, tamo dozvilio Italijanu vođstvo od 2:0, ali je potom uzeo pet od narednih šest poena. Siner je smanjio na 5:4, ali je Beograđanin svoja naredna dva servisa iskoristio da osigura veliku i neočekivanu pobedu.

Imaće Lajović veliki motiv i protiv Frica. Projektovani renking 66. tenisera sveta je nakon trijumfa nad Sinerom 51. pozicija, a ukoliko šokira i Amerikanca, mogao bi na 42. mesto na svetu.


tagovi

Dušan LajovićATP SinsinatiJanik Siner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara