Miomir Kecmanović (©Reuters)
Miomir Kecmanović (©Reuters)

Kecmanović preokretom do najvećeg uspeha u Parizu, protiv Medvedeva za najveću pobedu u karijeri

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.05.22. | 14:57

Aleksander Bublik zapretio, ali…

Prvi set je ispustio, a onda je Miomir Kecmanović pokazao da je zreo za dalji proboj na ATP listi. U naredna tri seta duela sa Aleksanderom Bublikom mnogo bolja igra 22-godišnjeg srpskog tenisera i na kraju komforna pobeda od 3:1, po setovima 4:6, 7:5, 6:2, 6:1 u drugom kolu pariskog grend slema.

Učinio je to na ubedljiv način, mada uz nesiguran početak. U nastavku je delovalo kao da sa svakim gemom samo pojačava ritam s tim da je i Bublik imao problema zbog čega su i lekari intervenisali. Kecmanović je izgledao vrlo dobro i mada je imao manju krizu sredinom četvrtog seta na dominantan način je stigao do premijernog nastupa u trećem kolu Rolan Garosa.

Izabrane vesti

Kad su grend slem turniri u pitanju, samo je ovog januara na Australijan Openu – kada je stigao do četvrtog kola – dobacio još dalje.

Ovog puta će teško tako daleko, jer ga na sledećem stepeniku čeka Danil Medvedev, drugi reket sveta, koji je u tri seta rutinski eliminisao Kecmanovićevog zemljaka Lasla Đerea sa 6:3, 6:4, 6:3.

Biće to prvi Kecmanovićev sudar s Medvedevim. I pokušaj da upiše najveću pobedu u karijeri, jer do sada je upisao tri protiv igrača iz TOP 10 na svetu, već dve u ovoj godini. Ipak, Mateo Beretini i Feliks Ože Alijasim nisu klasa Medvedeva.

Nema pritiska. Ali zašto ne probati? Biće to i dobar ispit za Medvedeva, koji ne igra u formi iz prošle godine, ali je svakako izraziti favorit protiv Kecmanovića. Visoki Rus je najranjiviji na šljakastoj podlozi tako da Beograđanin ima lepu priliku da skine još jedan važan skalp.


tagovi

Miomir KecmanovićRolan GarosDanil Medvedev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara