Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kiša i Kecmanović samo kratko usporili Nadala, Španac u osmini finala Madrida

Vreme čitanja: 1min | sre. 04.05.22. | 18:44

Španski teniser pobedom nad Srbinom 6:1, 7:6 otvorio takmičenje koje je osvajao pet puta

Pobedom nad Miomirom Kecmanovićem posle sat i 56 minuta igre Rafael Nadal je otvorio niz izazova na zemljanoj podlozi i plasirao se u osminu finala turnira u Madridu.

Petostruki osvajač turnira u španskoj prestonici nije se pokazao u najboljem svetlu, međutim i skromno izdanje za visoke standarde kralja šljake bilo je dovoljno da eliminiše srpskog tenisera.

Izabrane vesti

Sa druge strane, 32. teniser sveta prikazao je dva različita lica u prvom i drugom setu, te će mu ostati žal što je olako ispustio uvodni set.

Posle razmenjenih gemova na početku susreta, trenutno četvrti teniser sveta je vezao pet gemova uz dva brejka i posle samo 37 minuta osvojio prvi set.

Duel Nadala i Kecmanovića u uvodnom periodu drugoga seta prekinula je kiša, a kratka pauza više je prijala Srbinu koji je uspeo da se pokaže u znatno boljem svetlu po povratku na teren i oteža Špancu put do sledećeg stepanika.

Dva puta je Kecmanović odmah posle brejk rivala odgovarao ribrejkom te je drugi set odlučen u taj-brejku, a mini-brejk pri rezultatu 4:4 i potom osvojen poen na svoj servis Nadalu su doneli dve meč lopte od kojih je Bik sa Majorke već prvu iskoristio i to asom.

Španac će na narednom koraku odmeriti snage sa boljim iz duela David Gofan - Botik van de Zandšlup koji je u toku.


tagovi

Rafael NadalMiomir KecmanovićATP Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara