©AFP
©AFP

Medvedev posle dve godine osvojio masters titulu

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.04.23. | 21:47

Siner poklekao posle sat i 34 minuta igre (5:7, 3:6)

Godinama unazad Danil Medvedev je ostavljao skroman utisak u Majamiju. Maksimum za Rusa predstavljao je plasman u četvrtfinale, ali kada je uspeo da napravi iskorak peti teniser sveta uspeh je ukrasio masters titulom, prvom od leta 2021. godine. Poslednji korak Medvedev je napravio savladavši Janika Sinera 7:5, 6:3 u finalu koje je trajalo sat i 34 minuta.

U duelu sa redovnom mušterijom, Italijanom kojeg je savladao u svih pet prethodnih susreta, ruski as uspeo je da dođe do četvrte titule na turnirima iz serije 1.000, i trofeju iz Sinsinatija, Šangaja i Kanade doda titulu iz Majamija.

Izabrane vesti

Iako je Siner uspeo da prvi dođe do brejka iskoristivši tek petu šansu u petom gemu, Medvedev je ribrejkom ekspresno odgovorio i nastavio da vreba šansu koja mu se ukazala u 12. gemu.

Brejk za 7:5 i set prednosti predstavljali su očigledno vetar u leđa Rusu koji je posle osvojenog gema na svoj servis na otvaranju drugog seta stigao do novog brejka. Usledila je serija gemoova osvojenih na servis rivala, pa je na ribrejk Sinera Medvedev odgovorio istom merom i stigao do vođstva 4:1 u drugom setu.

Posle tri brejka u nizu rivali su uspostavili kontinuitet na svoj servis što je više odgovaralo Medvedevu koji je rutinski očuvao prednost od jednog brejka i tako stigao do pobede.

Medvedev je osvajanjem tirule u Majamiju potvrdio da je u odličnoj formi u 2023. godini u kojoj je osvojio trofeje u Roterdamu, Dohi i Dubaiju, dok mu je pre uspeha u Majamiju u finalu Indijan Velsa izmakla titula kada je bolji od njega bio Karlos Alkaras.


tagovi

ATP MajamiDanil MedvedevJanik Siner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara