Novak Đoković (Foto: AFP)
Novak Đoković (Foto: AFP)

Ne namerava da se povlači skoro: Đoković planira da igra i u 41. godini!

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.09.23. | 03:26

"Novak planira da igra Olimpijske igre 2028. godine u Los Anđelesu. Ne verujem da će reći 'dosta' ukoliko osvoji 25. grend slem titulu", kaže Goran Ivanišević

Danil Medvedev je po završetku finala, malo kroz šalu, malo i u zbilji, upitao Novaka Đokovića "kada planira da uspori?". Nije dugo čekao na odgovor, samo što mu se verovatno neće svideti. Ni njemu, a ni ostatku mlađe generacije tenisera što se nada da će joj jednom kada srpski teniser završi karijeru značajno porasti šanse da osvoji neki trofej. Samo što se to izgleda neće skoro desiti, jer kako kaže njegov trener Goran Ivanišević, Đoković planira da igra i u petoj deceniji života!

Na pitanje novinara koliko još vidi Novaka na terenu, Ivanišević je otkrio da srpski teniser zapravo planira da učestvuje na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu, koje su zakazane za 2028. godinu. Tada će Novak imati 41. godinu…

Izabrane vesti

"Novak planira da igra Olimpijske igre 2028. godine u Los Anđelesu. Ne verujem da će reći 'dosta' ukoliko osvoji 25. grend slem titulu. Brine o svakom detalju, nikad nije srećan na terenu, ima ogroman pogon", izjavio je Ivanišević.

Uverava bivši hrvatski teniser da je Novak brzo zaboravio poraz u finalu Vimbldona od Karlosa Alkarasa.

"I dalje je gladan, i dalje ruši rekorde. Uvek je nervozan na terenu. Nismo spomenuli Vimbldon nijednom od Sinsinatija, to je ostalo u prošlosti. Novak je momak koji samo ide dalje. On je jedinstven, genije. Nema mnogo ljudi kao što je on. Ovo što je uradio je jedno od najvećih dostignuća u istoriji sporta, ne samo u tenisu. On je rođeni pobednik. Kada mu kažete da nešto ne može, želi da dokaže suprotno."

Osvrnuo se Ivanišević kratko i na sam meč.

"Imao je sreće, Danil mu je poklonio brejk u prvom setu. Zatim je usledilo mnogo razmena, mnogo iscrpljujućih razmena, drugi set nije izgledao dobro, ali Novak je odigrao nekoliko neverovatnih poena. Njega energija se povratila u taj-brejku, to je bio ključ, kao na Vimbldonu", zaključio je Ivanišević.


tagovi

Novak ĐokovićGoran Ivanišević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara