Danil Medvedev i Novak Đoković (Foto: AFP)
Danil Medvedev i Novak Đoković (Foto: AFP)

"Novače, kad planiraš da usporiš?" (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.09.23. | 02:44

“Osećam kao da nemam lošu karijeru, a imam 20 titula. Ti ih imaš 24 samo na grend slemovima…”, pohvalno je govorio Danil Medvedev o srpskom teniseru

Po završetku meča bio je potpuno deprimiran, ali kada se popeo na podijum i pokupio utešnu nagradu, vratio je Danil Medvedev osmeh na lice. Kao da je shvatio da drugačije nije moglo, da za tenis Novaka Đokovića u ovom trenutku ne postoji rešenje. Imao ga je ruski teniser pre dve godine na istom mestu, pružio poprilično dobru partiju i večeras u Njujorku, ali nije bilo dovoljno za drugi trofej na US openu, ujedno i potencijalni drugi na grend slem turnirima.

Umesto toga, Đoković je podigao svoj 24. I to u 37. godini života. I zbog toga logično, iskreno pitanje Medvedeva po završetku meča.

Izabrane vesti

"Pre svega da pitam Novaka – šta radiše ovde i dalje? Šalu na stranu, naše treće finale, nadam se ne i poslednje, jer ćeš ih verovatno igrati još mnogo. Ne znam kada planiraš da malo usporiš, ali čestitam tebi i tvom timu.? Osećam se kao da nemam lošu karijeri, a imam 20 titula. Ti ih imaš 24 samo na grend slemovima. Vau", sa oduševljenjem je govorio ruski teniser o Novaku.

Osvrnuo se i na to koliko mu je pomoglo što se tri puta sastao sa Đokovićem u grend slem finalima. 

"Neverovatno je to što sam pobedio Novaka u finalu grend slema. U ovom trenutku rekao bih da je to vrhunac moje karijere. U isto vreme, da nije bilo njega i Rafe… Pa, to nije moguće. Igrao sam pet finala protiv njih i pobedio samo jednom. On me gura da budem bolji. Upoznali smo se kada sam bio 500. teniser sveta. Bio je vrlo ljubazan prema meni, tretirao me je kao normalnu osobu. I dalje to radi, ništa se nije promenilo, 24 grend slema, a ništa se nije promenilo. Mislim da je to nešto sjajno u vezi sa ovim čovekom", nastavio je Medvedev da sipa komplimente na Novakov račun.

Otkrio je Medvedev da je njemu i njegovoj supruzi danas bila godišnjica braka...

"Bio sam ovde pre dve godine kada sam pobedio. Bio je to idealan poklon supruzi za godišnjicu… Današnja je bila poprilično sr*nje ha-ha-ha. Obično se dani godišnjice menjaju, ali danas je opet nedelja. Pomislio sam – hajde, uradi to ponovo, ali nije se desilo…", sa osmehom na licu rekao je Medvedev.



tagovi

Danil MedvedevNovak ĐokovićUS Open 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara