Olga Danilović (Mozzart Sport)
Olga Danilović (Mozzart Sport)

Novak veruje, Olgi samopouzdanje preliva - još da top 10 protivnica probudi šampionski gen Danilovića

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.06.23. | 09:40

"Ima jak karakter, kao njen otac, znamo vrlo dobro kakvu je karijeru imao. Taj šampionski gen je u njoj", veruje Đoković u najbolje rangiranu srpsku teniserku

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Pariza)

Osvanuo je verovatno najveći dan u karijeri Olge Danilović. Dan kada će prvi put igrati treće kolo jednog grend slem turnira. Dan kada će manje terene zameniti velelepnim Suzan Lenglenom gde će (verovatno ne pre 18.00) tražiti senzaciju protiv sedme teniserke sveta On Žaber.

Izabrane vesti

Može Olga protiv Tunišanke sve, a ne mora baš ništa. Neće biti neuspeh ako izgubi od prošlogodišnje finalistkinje Vimbldona i US opena. Ali samopouzdanje, inicijativu i agresivnost ne bi trebalo da izostanu. Ne posle konferencije kakvu je održala nakon što je u drugoj rundi eliminisala Italijanku Jasmin Paolini i ne nakon što je, na strahovito veliku sopstvenu veru u sebe dobila vetar u leđa i od Novaka Đokovića.

"Raznovrsna je, menja ritam, igra tu nezgodnu igru, ali i ja imam nezgodnu igru, levoruka sam, moj forhend ima veliki uticaj na terenu kada je dobar, isto i kada servis. Najbitnije je da igram svoje i da napadam. Ako nađe rešenje na to, svaka joj čast", pokazala je 22-godišnja Srpkinja da se ne pribojava top 10 protivnice.

Žaber (1,30) - Danilović (3,20)

Evidentno je da Olga uživa u trenutku i da veruje svojim udarcima. A u nju veruje onaj zbog kojeg su deca u Srbiji u poslednjih petnaestak godina, mahom uzimala reket u ruke.

"Pratim Olgu. Podržavam je uvek, kao što je to bio slučaj svih ovih godina unazad... I prijateljski i mentorski. Nisam je video, jer igramo različitim danima. Gledao sam je dok je još bila u kvalifikacijama. Odigrala je sjajno, nije izgubila set od početka turnira. Mnogo mi je drago zbog nje. Dosta verujem u nju. Primećujem da je i ona sada počela da veruje više u sebe. Govorio sam joj, i dosta ljudi oko nje joj je pričalo, koliki potencijal ima. Ima i fizičke i igračke predispozicije da dogura daleko. Ima jak karakter, kao njen otac, znamo vrlo dobro kakvu je karijeru imao. Taj šampionski gen je u njoj", rekao je Đoković.

Danilovićeva je u seriji od 10 pobeda, ali nezavisno od toga hoće li niz biti nastavljen, Rolan Garos bi morao da posluži kao baza, temelj za sve što sledi u budućnosti.

"Sad je samo pitanje da se stvari postepeno grade, da se kockice slažu u mozaik, da se okruži dobrim i kvalitetnim ljudima i da onda pronađe formulu uspeha. Rezultati će dolaziti. Veoma je bitno da vodi računa o svom telu, a igra će da napreduje, u to sam siguran. Sad stiče više iskustva igrajući na velikoj sceni, imaće težak zadatak protiv Žaber. Ali, verujem u nju. Slušao sam pažljivo njene izjave posle prve dve pobede i sviđa mi se kako priča i rezonuje. Želim joj svu sreću. Napred Olga!"

Lepšu i značajniju podršku pred meč karijere teško da je mogla da dobije. Koliko nove energije i skrivene snage može da oživi jedna ovakva poruka teniske legende. Videćemo danas verovatno ne pre 18.00 na Lenglenu.

Olga je već obezbedila povratak među 100 najboljih na svetu. Od ponedeljka 12. juna projektovana joj je 97. pozicija WTA liste, samo jedno mesto slabije od najbolje renkinga. Potencijalna senzacija protiv Žaber garantovala bi rekord karijere i proboj među 80 na svetu. Ko zna, moguće je da će je nositi i energija publike. Lenglen je poznat kao stadion koji voli da napravi ugodnu atmosferu za autsajdere.


tagovi

Olga DanilovićRolan Garos 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara