Olga Danilović (Mozzart Sport)
Olga Danilović (Mozzart Sport)

Povratak u top 100 i magični gel Olge Danilović: Mesto mi je na najvećoj sceni

Vreme čitanja: 4min | čet. 01.06.23. | 20:32

"Najbitnije je da igram svoje i da napadam. Ako nađe rešenje na to, svaka joj čast", rekla je Olga o narednoj protivnici i sedmoj teniserki sveta Ons Žaber

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Pariza)

Možda većina srpskih teniskih predstavnika jeste podbacila i napustila Rolan Garos već u prvom kolu, ali Olga Danilović je popunila prazninu plasmanom karijere na grend slem turnirima. Pobedila je Olga Italijanku Džasmin Paolini i zakazala okršaj sa sedmom teniserkom sveta Ons Žaber.

Izabrane vesti

Nakon što je od zaostatka 5:1 sa šest vezanih gemova uspela da napravi autoritativan preokret, legla je Srpkinja na šljaku, zatim je osmeh od uva do uva pokazao koliko je zadovoljna sopstvenim dostignućem.

"Uf, kada je loptica otišla u aut osetila sam olakšanje, ponosna sam. Bilo je 5:1 za nju u drugom setu. Ostala sam u meču, borila sam se poen po poen, nisam mislila o rezultatu, nisam igrala dobro do tog momenta. Držala sam se, ponosna sam zbog toga, nisam dozvolila da se meč završi. Prvi put sam u trećem kolu, mnogo mi znači, imala sam dosta uspona i padova u poslednje vreme", počela je Olga i nastavila: "Znate, uvek pričam o tom momentu prodora, smatram da mi je mesto na najvećoj sceni", u sred rečenice na vratima konferencijske sale pojavio se Žoze Morgado, portugalski novinar, izuzetno popularnog na tviteru i prekinuo je svojom pojavom.

"Tebe znam ,pratitim te na Tviteru", rekla je Olga. "Drago mi je da smo se upoznali", uzvrati je Morgado.

"Da nastavim, ponosna sam na sebe, došla sam do trećeg kola, imam mnogo mečeva iza sebe, srećna sam.Uživala sam mnogo, bilo je toliko Srba, kada vidim zastave, naše ljude, podršku, oni igraju poene sa mnom, mogu da budu glasni, ali je lepo imati podršku. Lepo je to što postoji slobodan dan. Emocije su nekada bile jače od mene, ali nikada nisam zadovoljna, jer uvek želim više."

Interesantno, dog je redom gubila gemove u drugom setu, Olga je delovala iyuyetno umorno, kao da nije imala snage da šalje dovoljno jake udarce na drugu stranu terena. Ali stigla je pomoć prijatelja. Na suprotnoj strani tribine pojavila se osoba od koje je skupljač loptica preuzeo nekolicinu zagonetnih predmeta. Delovalo je da su čokoladice. Olga je pojela jednu na pauzi pri rezultatu 2:5 i... Eto preokreta.

"To je bio moj bivši kondicioni trener sa kojim sam u dobrim odnosima. Mislim da mi je pao šećer, malo sam se usporila da tako kažem. Doneo mi je taj gel. Rekoh posle sebi, daj više da jedem ovo, vidiš da pomaže. Posle meča sam mu poslala poruku da mi je stigao magični gel."

Nema sumnje da će se premoriti i u okršaju sa narednom protivnicom, izrazitom favoritkinjom Ons Žaber. Sa Tunišankom će verovatno igrati ili na najvećem stadionu Filip Šatrijeu, ili na Suzan Lenglenu.

"Gledala sam je naravno, znam njenu igru. Igrala sam protiv najboljih i ranije. Uživaću na terenu jer se osećam dobrp. Raznovrsna je, menja ritam, igra tu nezgodnu igru, ali i ja imam nezgodnu igru, levoruka sam, moj forhend ima veliki uticaj na terenu kada je dobar, isto i kada servis. Iskreno, moram da prostudiram taktiku sa trenerom. Najbitnije je da igram svoje i da napadam. Ako nađe rešenje na to, svaka joj čast. Uživaću definitivno, nikada sebe ne otpisujem, ne izlazim na meč ako ne mislim da mogu da pobedim. Spremiću se koliko god mogu, da pokušam da pokažem svoj najbolji tenis", rekla je Danilovićeva o Žaber pa nastavila o igranju na velikom stadionu: "Svi želimo da igramo na najvećim terenima. Biće sigurno treme i nervoze, ali one stalno postoje i naučila sam da igram sa njima. Neće biti, eto izašla sam na teren radi reda. Daću sve od sebeda pobedim, volim velike stadione, velike mečeve. Da se ne ureknem, imala sam dobre partije na većim stadionima, bar tako mislim."

Posle sedam godina i Ane Ivanović, Srbija ponovo ima predstavnicu u trećem kolu Rolan Garosa.

"Stvarno je lep osećaj. Imala sam tri grend slema do sada gde sam bila u drugom kolu, osećala sam da mogu još dalje. Osećam bolje svoju igru i danas sam na meč išla sa vizijom da mogu da budem tu i da mogu i dalje.Ana i Jelena bile su moji idoli od kada sam bila mala, pratili smo njih, kao i Novaka, Janka i Viktora. Ponosna sam što sam i dalje sa Novakom na istom turniru."

Koliko je ljubav, odnosno veza sa Janom Oblakom pomogla da se vrati na pobednički put i veže deset pobeda u nizu.

"Samo sam vas čekala. Kada se osećaš lepo, sve je lepše, lakše, bolje. Tako je kada si ispunjen na svakom planu. Ali prevashodno puno je tu sati, sati i sati na terenu, u teretanama, fitnes centrima. Deifnitivno kada je lepo van terena, možda može da bude bolje i na terenu, hajde tako da kažemo. Kako sam ovo spakovala, još sam i mašnicu stavila", našalila se Olga.

Za kraj, nakon Rolan Garosa Olga će se vratiti među 100 najboljih teniserki sveta.

"Jao stvarno? Nisam imala pojma. Bila sam 96. ranije. Vau. Lepo je ući među 100, to je moj cilj, treba biti konstantan. Inače ne pratim te skokove na rang listi", zaključila je Olga.



tagovi

Rolan GarosRolan Garos 2023Olga Danilović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara