Novak Đoković (AFP)
Novak Đoković (AFP)

Novakov put u Monte Karlu: Amerikanac na startu, srpski duel u trećem kolu

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.04.23. | 21:37

Već druga prepreka prvom teniseru sveta mogao bi da bude zemljak Miomir Kecmanović

Odustajanjem Rafaela Nadala, Karlosa Alkarasa, pa i Feliksa Ože Aljasima, Novaku Đokoviću, ali i ostalim pretendentima na titulu mastersa u Monte Karlu, put do željenog cilja u mnogome je olakšan.

Danas je postalo poznato kako će izledati put najboljeg tenisera sveta na prvom masters turniru u sezoni na šljaci. Đoković će po treću titulu u Monte Karlu krenuti od drugog kola. U prvom odmara, a zatim ga čeka okršaj sa Amerikancem. Ostaje da se vidi da li će to biti Mekenzi Mekdonald (55) ili Brendon Nakašima (44).

Izabrane vesti

Već u trećoj rundi, mogli bismo da vidimo srpski duel pošto je u Novakovom delu kostura Miomir Kecmanović. Mada njemu posao neće biti lak jer startuje protiv 21. tenisera sveta, Italijana Lorenca Musetija. Ako njega prođe, na papiru će imati lakši posao protiv boljeg iz duela domaćeg tenisera Valentana Vašeroa (valjd kard) i kvalifikanta.

Ako bismo računali da nosioci pobeđuju slabije rangirane tenisere, prema projektovanom žrebu, Novak bi u četvrtfinalu trebalo da se sastane sa devetim teniserom planete, a sedmim favoritom za titulu u Kneževini Janikom Sinerom, a u polufinalu bismo gledali reprizu polufinala ovogodišnjeg ATP Dubaija gde je Medvedev slavio, a kasnije i podigao pehar.

U ovom delui žreba nalazi se i Laslo Đere koji je na turnir upao posle domino-efekta i mnogih odustajanja. Konkretno mu je mesto ustupio Pablo Karenjo Busta. Težak posao momak iz Sente imaće u prvom kolu jer ga čeka deseti nosilac Hurbert Hurkač.

Podsetimo, dvostruki uzastopni šampion Monte Karla je Stefanos Cicipas. Grk kreće od drugog kola protiv bolje iz okršaja Bonzi - Zapata Miraljas.


tagovi

Novak ĐokovićATP Monte KarloMiomir Kecmanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara